Aynı billgisayardaki iki SSD arasındaki fark çok olursa yavaşlama olur mu?

tekgoldenyattim

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba halihazırda bilgisayarimda 7300 okuma 6000 yazma değerli Kingston Fury Renegade heatsink modelli 1TB bir SSD var ancak elinde Kioxia'nin kullanilmamis 500GB'lik değerleri 2000'lerde düşük bir SSD'si var ikisi de M.2 SSD. Ben eğer Kioxia olan modeli takarsam bir yavaşlama olur mu? SSD'ler hakkında pek bilgi sahibi değilim yani ikisini birlikte kullanmanin bir eksisi olur mu? İkisini beraber kullanacaksam hangisini hangi bölmeye takmaliyim anakartta 2 bölme var bir önemi var mı? Tavsiyelerinizi alabilir miyim?

Hayır hiçbir sorun çıkmaz, ikisinin arasında bir dosya transferi olursa en yavaşından baz alarak dosya yazar ya da okur.

İkisini birlikte kullanmanın eksisi yok. İki bölmeye de takabilirsin, bunun da önemi yok sadece kurulum yaparken sırası değişir. Kurduktan sonra anakart-işlemci ikilisinin desteklediği maksimum hızın sınırlarına takılıyorsa 7300 okuma da yavaş çalışacaktır ve fark sıfır sayılabilir ancak bu sınıra takılmıyorsa büyük dosyalarla işlem yapmak dışında günlük kullanımda çok fark hissedilmesi şu anki teknoloji ile son kullanıcı için pek mümkün değil.

Hayır hiçbir sorun çıkmaz, ikisinin arasında bir dosya transferi olursa en yavaşından baz alarak dosya yazar ya da okur.

Nasıl yani anlamadım en yavasindan baz alarak dediğinizi.

itopyadan ilk topladığımda kioxia model vardı ama kingston ile değiştim. şimdi diğer bölmeye kioxiayı takıp kurucam. Fikrinizi alabilir miyim?

Anakart modeli neydi?
Anakart modeli ASUS EX-B760M-V5

anakart ASUS EX-B760M-V5 işlemci ryzen i7 12700f

İki M.2 yuvası da PCI-e 4.0, istediğiniz yere istediğinizi takın. Herhangi bir yavaşlık olmaz. İşletim sistemini Fury Renegade üzerine kurun.

İki M.2 yuvası da PCI-e 4.0, istediğiniz yere istediğinizi takın. Herhangi bir yavaşlık olmaz. İşletim sistemini Fury Renegade üzerine kurun.
Abi şimdi sistem yeni gelicek öyle soyliyim sana itopyadan hazır sistem olarak söyledim ama istediğim ssd modeli yoktu ssd yi ayrı olarak söyledim kendim montajlarım diye ama itopyada windows kurulu geliyor sanırım yani napacağım hakkında hiçbir fikrim yok yol gösterebilir misin?

Sonradan hangi SSD'yi aldın?

Sonradan hangi SSD'yi aldın?

Hocam şimdi 4060 Ti'lı sisteme montajlı olacak SSD BK-LRC10Z500gg8 Kioxia Exceria 500GB NVMe M.2 SSD. Hazır sistem toplama kısmında Fury Renegade heatsink yoktu ve ben de ayrı olarak sepete ekledim kendim takarım diye ama ne yapmam gerek bilmiyorum.

Mavi ile işaretlediğim yerlerin ya üsttekine ya alttakine Kioxia takılı olacak, sen de boş olana Fury Renegade takacaksın. Sonra Fury Renegade üzeine Windows kuracaksın, bu kadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…