Aynı binada farklı internet hızları

iPatavatsizz

Kilopat
Cadde'de binamıza yaklaşık 100 mt. diye tahmin ediyorum Türk Telekom kutusu var ve fiber destekliyor. Benim asıl sorunum fiber değil. Şimdi oturduğum apartman 4 katlı, 8 daire ve site değil. Ben TurkNet'den altyapı sorgulattığım zaman bu dairelerden ikisinde VDSL altyapı gözüküyor ve maksimum 64 Mbps internet alabiliyorlarken ben de dahil kalan altı dairede ADSL altyapı gözükmekte ve maksimum 16 Mbps internet alabiliyoruz. Bu nasıl oluyor ve bunun sebebi ne olabilir de bu iki dairenin aldığı hızlar farklı? Bina'da tadilat vs. olmadı altyapı veya internet amaçlı. Benzer konulara baktığımda bina içinde ek kablo var mı diye yorumlar vardı lakin hiç ek kablo görmedim. Yan komşumda 64 Mbps internet varken bizde 16 Mbps internet var bu çok sinir bozucu bir şey. Aslen üniversite yolcusu olmasaydım uğraşırdım ama maalesef mümkün değil artık. Sadece sebebini bilen olur mu diye soruyorum. Bir de Kayseri ilinde veya oradaki üniversite yurtlarında genel olarak internet hızları nasıldır? Giden var ise deneyimlerini anlatabilir mi?
NOT: Farklı ISS'lerden Bina No'yu girerken 130_A, 130_B ve direkt 130 görüyorum, 130 haricindekilerde iç kapı çıkmıyor. Acaba binada iki farklı alt yapı olduğunun bir işareti olabilir mi bu?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…