Aynı bölümden farklı şehirdeki üniversiteye nasıl geçilir?

MUHSİN YUSUF

Decapat
Daha fazla  
Hocam şu an Zonguldak ağız ve diş sağlığı bölümüne yerleştim, sonraki sene Ankara'daki herhangi bir okulda aynı bölüme geçiş yapmak istiyorum. Bunun için hangi sınava girmeliyim o sınav ne zaman oluyor: Zorluk derecesi nasıl bu konuda beni aydınlatabilecek arkadaşlar varsa sevinirim.

Bir kez yatay geçiş hakkın var. YKS puanıyla yapabiliyorsun eğer geçeceğin bölüme puanın yetiyorsa. Bazı okullar dönem ortası yatay geçiş kabul ediyor, okulun duyurularını takip etmen gerek.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bir kez yatay geçiş hakkın var. YKS puanıyla yapabiliyorsun eğer geçeceğin bölüme puanın yetiyorsa. Bazı okullar dönem ortası yatay geçiş kabul ediyor, okulun duyurularını takip etmen gerek.

Yatay geçiş için bir sınav var mı peki?

Son düzenleyen: Moderatör:
@MUHSİN YUSUF, yatay geçiş ya da MYP yatay geçiş deneyeceksiniz. MYP için önemli olan YKS puanı. Girdiğiniz sene ki YKS puanı ve bölümlerin sıralamaları baz alınarak tekrardan tercih yapabiliyorsunuz ancak puanınızın üzerindeki yerleri tercih edemiyorsunuz. Örneğin sayısal puanınız 300 ise 301 ya da 300.01 puanlı bölümü tercih edemezsiniz. Normal yatay geçişte ise önemli olan genel not ortalamanızdır üniversitedeki.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı