Aynı frekansta ama farklı boyutta RAM takılır mı?

pytylcn

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba, bilgisayarım üzerinde DDR4 2133 MHz 8 GB RAM bulunmaktadır. Yanına normal şartlarda 8 GB daha alacaktım fakat 16 GB almayı düşündüm. Toplamda 24 GB RAM olacak kısacası. Bilgisayarım ileriki zamanda mavi ekran veya farklı sorunlar ile karşılaşır mıyım? Bu konuda detaylı teknik bilgi vermenizi rica ederim. İyi çalışmalar.

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıkıntı olmaz. Ben de 4 GB ve 8 GB beraber kullanıyorum. Ama tabii ki 8+8 olarak kullanırsan daha mantıklı olabilir.

Bilgisayarınızda hali hazırda bulunan RAM'in marka, modeli, frekansı, CL değeri gibi özellikleri aynı olursa sorun olacağını zannetmiyorum. Ama iki belleğinde aynı miktarda olması daha iyi olabilirdi sanki. Bana kalırsa bir adet 8 GB alın 16 GB olsun...

Bir sorun olmaz arkadaşımda da aynı şekilde 24 GB ram var.
Ama günümüz oyunları için 16 GB ram yeterli olmaktadır.
Sizde isterseniz 16 GB alabilirsiniz. Ama 24 GB olması da bir şeyi değiştirmez.

Boyutun bi önemi yok. Ramlerin mhz hızı aynı olsun yeter. Sorunsuz çalışır

Bilgileriniz için çok teşekkür ederim. Zaten oyun için ve sanal makine çalıştırıyorum bilgisayarımda ister istemez RAM miktarının etkisi yüksek oluyor. Bir yandan bunu düşünerek sormak istedim. Çok teşekkür ederim sizlere bilgileriniz için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…