Aynı grafik işlemcisinde farklı bellek miktarı

Makaleler
1
Yer
Ásgard
Daha fazla  
Meslek
Part time God of wisdom, poetry, death, divination, and magic
Laptop bakarken dikkatimi çeken bir nokta. GTX 1050, RX 530 vs. ekran kartına sahip farklı laptoplarda ekran kartı belleği değişiklik göstermekte. Örneğin 2 GB ve 4 GB. Bildiğim kadarıyla OEM GTX 1050'nin 4 GB versiyonu yok. Bu durumun kaynağını bilen var mı acaba ?

MSI GP62M 7RD-619TR
Asus FX503VD-DM104

Lenovo Ideapad 320 AMD A12 9720P 8GB 1TB Radeon 530 Windows Fiyatı
HP 15-BW028NT AMD A12 9720P 8GB 1TB Radeon 530 Windows 10 Fiyatı

Merakımı giderdiğiniz için teşekkür ederim iyi forumlar :)

O fazla görünenlerde bellek paylaşımı vardır sebebi odur.
örnek; 6GB'lık GTX950 yok :)

qwdasdasdasd.jpg

Örnek verdiğiniz kartta ki durumu bilmemekle beraber, bir reklam aldatması da oluyor.
Benim E1-572G diz üstü bilgisayarım vardı. Çok net hatırladığım bir durum yaşadım. Gold'dan alırken 2 farklı satış ilanını görmüştüm. Bu ilanlardan birinde 2 GB ekran kartı yazıyor iken, birinde de 1GB harici + 1 GB'ye kadar desteklenen, 2GB'ye kadar ekran kartı yazıyordu ki doğru olan ikincisiydi.
Arkadaşın da örneklediği gibi, toplamı paylaşılan bellek olup, aradaki fark, RAM'inizden tamamlanmakta. Kısaca devreye APU'da girmekte.

O fazla görünenlerde bellek paylaşımı vardır sebebi odur.
örnek; 6GB'lık GTX950 yok :)

Eki Görüntüle 350979

Örnek verdiğiniz kartta ki durumu bilmemekle beraber, bir reklam aldatması da oluyor.
Benim E1-572G diz üstü bilgisayarım vardı. Çok net hatırladığım bir durum yaşadım. Gold'dan alırken 2 farklı satış ilanını görmüştüm. Bu ilanlardan birinde 2 GB ekran kartı yazıyor iken, birinde de 1GB harici + 1 GB'ye kadar desteklenen, 2GB'ye kadar ekran kartı yazıyordu ki doğru olan ikincisiydi.
Arkadaşın da örneklediği gibi, toplamı paylaşılan bellek olup, aradaki fark, RAM'inizden tamamlanmakta. Kısaca devreye APU'da girmekte.

Ayrı ayrı teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Elinize sağlık iyi forumlar :)

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı