Aynı interneti 2 kişi kullanma

amantanrımdidim

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Arkadaşlar Ttnet'i aradım.
Bizim eve internet bağlanamazmış.
Oysa tüm komşuların var.
Bende komşudan kablo çekeyim diyorum.
Açıkçası evler çok yakın bide onların penceresi bizim dam'a 3 metre kadar.
Yani kimsenin ruhu duymaz.
Bu yöntem yasal mı ?
Yasa dışı ise cezası ne ?
Bide nasıl kablo çekilir ?
Onların modemine takacağımız kabloyu direk bilgisayarıma mı bağlıycam yoksa modem'e ihtiyaç var mı ?
Bide illegal olur diye korkuyorum.
Kablosuz yöntemler nedir ?

Korkma bir şey olmaz. Komşunun modemi kablosuz ise senin bilgisayarında da kablosuz aygıt varsa bağlanabilirsin.

Yarın bu işi halledeceğim. Olursa kablo çekeceğim. Nasıl kablo çekilir bilmiyorum ama bilgisayarcıları dolaşıp halledeceğim. Umarım sıkıntı yaşamam.

Yarın bu işi halledeceğim. Olursa kablo çekeceğim. Nasıl kablo çekilir bilmiyorum ama bilgisayarcıları dolaşıp halledeceğim. Umarım sıkıntı yaşamam.
Hocam anladığım kadarıyla komşunuz kablosuz olarak kullanıyor. Modemde 1 adet boş Ethernet portu var veya access point gibi bir cihaz kullanılıyor. Ethernet kablosunu çekip bilgisayarına direk olarak bağlayabilirsin sıkıntı olmaz. Günlük kullanım amacıyla interneti kullanıyorsanız harici bir WI-FI adaptörü bence daha güzel olabilir kablo derdin olmaz en azından.

Hocam komşunun normal internet'i var.
Şimdi bu bilgisayar'a takılan kablodan mı çekeceğiz ? Çünkü onların modemlerinde o kablo girişinden bir tane var. Ama ben görmüştüm bir modemde 5 tane vardı. Yani hem modem hem kablo almamız lazım değil mi ?

Modemler tek portlu veya 4 portlu oluyor. Anladığım kadarı ile komşunuzunki tek portlu modem. Modemi değiştirebilirsiniz veya 4 portlu switch alıp kullanabilirsiniz. switch modemin küçüğü gibi görünüyor, arkasında 4 adet ethernet kablosu giriş yeri var. Kısa bir ethernet kablosu ile modemden switch e bağlantı yapıyorsunuz. Switch te kalan 3 portu da diğer bilgisayarlara internet dağıtımı için kullanabilirsiniz. Kullanılan kabloların hepsi aynı.
Modemi değiştirmeyi düşünürseniz yeni modemi kablosuz alırsınız, sizin ev ile aradaki mesafe çok fazla değilse kablolama le uğraşmadan bilgisayarınıza kablosuz ağ adaptörü takarak interneti kablosuz kullanabilirsiniz.

Dosya Ekleri

• şema.jpg
    18,3 KB · Görüntüleme: 623
Normalden kastınız komşunuz kablosuz modem kullanmıyor sanırım. Komşunuzun modeminde tek ethernet portu var ise modemin değişmesi veya arkadaşında dediği gibi switch alıp kullanacaksınız ki bu daha mantıklı. Switch alındıktan sonra onun 1 portu modemden switche gelecek internet için kullanılıcak. Daha sonra kalan portlar modemden switche gelen interneti dilediğiniz gibi diğer bilgisayarlarınzda kullanmanızı sağlayacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…