Aynı Kabloda Upload-Download Farkı

mclaren1925

Femtopat
Pandemi süreciyle İnternet'teki yoğunluktan dolayı ping sıkıntılarım vardı. Geçen modem arayüze girince upload Max. Hızımı 468 kbps olarak gördüm ve TTNET müşteri hizmetlerini aradım. Biz upload hızınızı yüksek görüyoruz ve sınırlandıramıyoruz dediler. Beni 2 dk beklettiler ve her şey normal deyip modem servisine yönlendirdiler. Modemi resetlediğimde 2.5 Mbps upload aldım. Bu arada download sıkıntım yok 44 Mbps'ye kadar Max hız geliyor ama upload çok düşük olduğu için 20 civarında alıyorum

Tekrar aradım ve paketimin 5 Mbps'ye kadar upload hızının olduğunu söyleyip arıza kaydı oluşturdum. Bugün adamlar geldi, modeme gelen kablodan ölçtüklerinde upload hızım 600 kbps çıktı. Aşağı inip apartmanın ankastresinden ölçüp uploadın 8 Mbps'ye kadar olduğunu ve sorunun benim iç tesisatımdan kaynaklandığını, elektrikçi çağırmam gerektiğini söyleyip gittiler. Dün düzgün olan internetimden de oldum.

Şimdi anlamadığım nokta şu, benim tesisatımda bir sıkıntı olsa aynı sıkıntıyı download hızında da yaşamam gerekmez mi? Kabloda herhangi bir eziklik veya hasar durumunda sadece upload hızımın çakılması bana biraz mantıksız geldi. 2. olarak ben bu 'hasarlı' tesisatla dün nasıl yüksek upload alabildim ve 1 gün boyunca sorunsuz İnternet kullanabildim. Sorunun ne olabileceği hakkında fikriniz varsa ve paylaşırsanız çok sevinirim. Aklıma gelen tek şey aşağıdan gelen kablonun (3. katta oturuyorum) ek yapıldığı yerde bir sorun olması.

Son düzenleyen: Moderatör:
Söyledikleri değerlere ikna olmadıysanız ankastredeki kablolara modemi bağlayıp ölçebilirsiniz. Daha önce benzeri bir durumu yaşadım. Aynen dedikleri gibi ara kablolardan birinde kopukluk vardı. Benim tavsiyem iç tesisatta kolay kolay sorun olmuyor. O yüzden duvardan modeme gelen kabloyu kontrol edin. Başka kablolarla deneyin. Bir de internet bağlantısının olduğu yerdeki telefon prizini kontrol edin. Bunlarda sorun yoksa elektrikçi çağırmanız gerekebilir.

Kablonun ekli olduğu yer neresi ? Ankastre tarafı mı yoksa ev tarafı mı ?

Ekin nerede olduğu önemli değil ama izolesi soyulmuş ve elektrik bandıyla sarılmış ekler internet hızını düşürür, CRC hatasına neden olur. CRC hatası dolaylı yoldan hız düşmesine neden olur.

YAK könnektör diye geçen ve telefon hattı için ek yapmak adına kullanılan könnektörü satın alıp, ekleri 3-4 cm kadar kesip, izole kısmını soymadan ek yapın tekrar deneyin.

Tanesi 0.50₺ olması lazım. Ek başına 2 tane alın. Montajı çok kolaydır. Pense ile rahatlıkla yapılır. Pense yoksa 2 düz cisim arasında bastırarak yapabilirsiniz.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Örnek kullanımı için link bırakıyorum.

Könnektör;

Size maliyeti en fazla 5₺ olur. Eğer sorun düzelmez ise pahalı olan kablo değişimini yapmak zorundasınız. TT bu işlemi ücret karşılığı yapıyor. Elektrikçi yerine TT'ye yaptırmanızı öneririm. TT'nin kullandığı kablo elektrikçilerden çok daha iyidir ve işçilik daha ucuza geliyor.

Hocam ben de elektrikçiyim. Bina içi kablolar genelde hasar görmezler. Ek konusuna bir şey diyemem. Ölçü aletiniz varsa kontrol edebilirsiniz. Yoksa bir elektrikçi çağırıp baktırabilirsiniz. Bu kablolardaki ufak bir küsur bile hız etkiliyor.

elinde hız ölçen bir cihaz var, telefon prizini söküp gelen kablodan ölçtü, yani benim modemimde, kablomda bir sıkıntı yok, ankastreye beraber inip ölçtük değerler çok iyiydi, download 50 upload 8 e yakındı ama evime gelen upload 600 KBPS olunca rezil bir internet oluyor. Dün 2.5 Mbps nasıl kullandım onu anlamıyorum. Şafta baktı bir ek göremedi, diğer tüm evler ekli sizinki değil dedi muhtemelen alt katlardaki şafların birindedir bizim ek. Yakın zamanda apartmanın TVleri için bakıyorlardı o zaman bir sorun olmuş olabilir mi? Hala daha download bu kadar yüksek gelirken uploadın neredeyse hiç olmamasını anlayamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…