Aynı kartın daha pahalı modelini almaya değer mi?

Makaleler
1
Bir süredir teknoloji ile ilgili şeyleri pek takip etmiyorum. En son hatırladığımda, ekran kartının markası sadece soğutma, ses performansına etki ediyordu. Bu hala böyleyse, sırf bunun yüzünden aynı modelin yüksek fiyatlı şekilde başka bir markadan almak mantıklı mı? Sanırım modelden modele değişiyor fakat genel olarak soruyorum.

Ses kısmında titizsen evet olabilir. Ben sırf ses olmaması için Noctua 3070 modelini almıştım. Tabii ki normal fiyattan 3.000TL kadar daha fazla ödedim. İşin bu kısmıda var. Arada devasa fiyat farkı varsa gerek yok.

Aradaki fiyat farkına bağlı çok uçuk ise gerek yok.

Zotac AMP Extreme, Gigabyte Aorus Master ve Sapphire Nitro + kullanmış biri olarak gerek olduğunu düşünmüyorum. Birkaç RGB, birkaç derece daha düşük sıcaklık ve biraz daha sessiz çalışan fanlar için bilmem kaç bin TL vermem ben şahsen bu saatten sonra.

Kasanın içindeki RGB'yi görmüyorum bile, ses de kulağımda kulaklık olduğu sürece rahatsız etmiyor. Soğutmada da güncelde artık giriş seviye kartlar bile güzel performans çıkarıyor.

Zaten ses konusunda hassas bir yerdeysek bir ihtimal, veya sesten nefret ediyorsak ve paramız varsa da olur. Fakat ekran kartını sırf görünüşü için alanları hiç anlamıyorum. Kasanın içinde duracak bir çipin görünüşüne para vermek şu ülkede ne kadar zengin olursan ol aşırı mantıksız geliyor. Ses sorunu kişiden kişiye değişir, fakat diğer faktörler konusunda insanları hiç anlayamıyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…