Aynı marka farklı MHz RAM birlikte kullanılır mı?

Acaul

Femtopat
Daha fazla  
Anakart
GIGABYTE A320M S2H 3200MHz(OC) DDR4 Soket AM4 M.2
Merhaba, bilgisayarımda XPG 8 GB Gammix D30 3000MHz CL16 DDR4 takılı ve şu anda bu RAM'in aktif 0 satışını bulamadım. Bunun yerine XPG Gammix D30 8 GB 3200 MHz DDR4 CL16, bu RAM'i alsam, MHz farkı yüzünden problem çıkartır mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:

Yüksek ihtimal sorun olmaz ama kesin diye bir şey yok. Çalışmama ihtimali her zaman var. Elinde ki RAM'i satıp kit alman daha mantıklı olur.

Aynı marka olsa elbette daha iyi olur ama şart değil ve çok önemli de değil.
Doğru tercih aynı değerlere sahip güvenilir bir marka almanız olacaktır.
Aynı marka aynı değerlere sahip RAM almış olsaniz dahi uyum garanti değildir.
Bazı sistemler aşırı seçici olabiliyor.

Yüksek ihtimal sorun olmaz ama kesin diye bir şey yok. Çalışmama ihtimali her zaman var. Elinde ki RAM'i satıp kit alman daha mantıklı olur.
Teşekkürler.

Anladım, satıp kit almak zahmetli geldiğinden sanırsam aynı MHz aynı değerlere sahip ram alıp şansımı deneyeceğim. Teşekkür ederim.

Yanlış bilgi

Farklı MHz RAM çok yüksek ihtimalle çalışmayacak daha bu hafta kendim RAM eklemesi yaptım kesinlikle aynı MHz RAM almanı öneriyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çalışır ben kullanıyorum farklı MHz ama düşük olanın MHz hızında çalışır, uyumluluk konusunda Cl değerine dikkat etmelisin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…