GDDR6 ile GDDR6X arasıda ciddi performans farkı yoktur.Şimdi en basitinden tasarım farkları var. Malzeme kalitesi, ses oranı, sıcaklık performansı, ışıklandırma olup olmaması gibi farklar mevcut. Ek olarak 3060ti kartlarda GDDR6 ve GDDR6X olarak farklı model farkı da var, bunda ciddi performans farkı söz konusu mesela.
Cevap için teşekkürlerŞimdi en basitinden tasarım farkları var. Malzeme kalitesi, ses oranı, sıcaklık performansı, ışıklandırma olup olmaması gibi farklar mevcut. Ek olarak 3060ti kartlarda GDDR6 ve GDDR6X olarak farklı model farkı da var, bunda ciddi performans farkı söz konusu mesela.
Yine de giriş modellerden uzak dur. Bende Gigabyte RTX 3060 Tİ Gaming OC modeli var 3 fanlı, Eagle modelinide alabilirdim 2 fanlı ama Gaming OC modelini aldım. Tercihini bu şekilde yaparsan daha iyi olur.Cevap için teşekkürler
O zaman şöyle diyebilir miyiz? Benim oyunlarda ultra takıntım yok 9 senedir lol oynuyorum hep en düşük ayarda oynadım.
"Ultra ayar açmadığımda ekran kartına fazla yük binmez dolayısıyla aşırı ısınma sorunu yaşamam. Bu da malzeme kalitesi ve soğutmada sıkıntı olmayacağından en uygununu almak beni sıkıntıya sokmaz, yine uzun ömürlü olur.."?
Yanlışım varsa düzeltir misiniz
Aynı zamanda photoshop yapmak için topluyorum bilgisayarı.. Bunun ısınmaya etkisini bilmiyorum bunun için de yardımcı olursanız sevinirim.
Asus diye tutturdum kendimce.. Pek bi yere dayanarak yapmıyorum bunu ama önceki ekran kartım asustu 9-10 senedir kullanıyorum bilgisayarı.. Tavsiye ediyorsanız tecrübeden faydalanmakta faysa varYine de giriş modellerden uzak dur. Bende Gigabyte RTX 3060 Tİ Gaming OC modeli var 3 fanlı, Eagle modelinide alabilirdim 2 fanlı ama Gaming OC modelini aldım. Tercihini bu şekilde yaparsan daha iyi olur.
Asus Dual modellerini ben başarılı buluyorum soğutma konusunda. Malzeme kaliteside idare eder. Eğer alınabiliyorsa TUF modelleri çok iyi tabi biraz tuzlu. Asus TUF modeli yerine başka marka orta segment bakabilirsin. Gaming OC gibi mesela. Ama sana önereceğim kendimde almak isteyip alamadığım modeller ;Asus diye tutturdum kendimce.. Pek bi yere dayanarak yapmıyorum bunu ama önceki ekran kartım asustu 9-10 senedir kullanıyorum bilgisayarı.. Tavsiye ediyorsanız tecrübeden faydalanmakta faysa var
Fark göreceli olabilir nereden bakılsa yüzde 10 fark var. Çok da küçük bir fark sayılmaz, sonuçta kayda değer fark var.GDDR6 ile GDDR6X arasıda ciddi performans farkı yoktur.
Ultra takıntın yoksa, tertemiz düz Asus Dual Rtx 3060 alır geçerim. 3 fanlı Rog versiyon da var ama fiyata değmez bence hem onu alana kadar o parayla 3060ti alırsın. Senin için bence 3060 ideal, 12vram de ileride sana avantaj sağlayabilir.Cevap için teşekkürler
O zaman şöyle diyebilir miyiz? Benim oyunlarda ultra takıntım yok 9 senedir lol oynuyorum hep en düşük ayarda oynadım.
"Ultra ayar açmadığımda ekran kartına fazla yük binmez dolayısıyla aşırı ısınma sorunu yaşamam. Bu da malzeme kalitesi ve soğutmada sıkıntı olmayacağından en uygununu almak beni sıkıntıya sokmaz, yine uzun ömürlü olur.."?
Yanlışım varsa düzeltir misiniz
Aynı zamanda photoshop yapmak için topluyorum bilgisayarı.. Bunun ısınmaya etkisini bilmiyorum bunun için de yardımcı olursanız sevinirim.
7600 için konuşayım.. Özelliklerine baktığımda 5200 mhz destek diyorTeşekkürler.. Biraz konu dışı olacak ama darboğaz testi diye bi site varmış orada test bilgileri girdiğim sırada ryzen 5 7600 ve 3060 yazdıktan sonra ramimin hangisi olduğunu sorduğu bir listede ddr5 4400 mhz den başlayan bi liste ile karşılaştım
Ram i anakartla uyumlu olması gerek sanıyordum seçeceğim başka işlemci için "kaç ddr, kaç mhz" ram almam uygun olur nereden bakabilirim
Ustam bu düz asus dual rtx 3060 dediğin için link veya model ismi verebilir misinFark göreceli olabilir nereden bakılsa yüzde 10 fark var. Çok da küçük bir fark sayılmaz, sonuçta kayda değer fark var.
Eki Görüntüle 1782151
Ultra takıntın yoksa, tertemiz düz Asus Dual Rtx 3060 alır geçerim. 3 fanlı Rog versiyon da var ama fiyata değmez bence hem onu alana kadar o parayla 3060ti alırsın. Senin için bence 3060 ideal, 12vram de ileride sana avantaj sağlayabilir.
İncelemeniz için paylaşıyorum:Teşekkürler.. Biraz konu dışı olacak ama darboğaz testi diye bi site varmış orada test bilgileri girdiğim sırada ryzen 5 7600 ve 3060 yazdıktan sonra ramimin hangisi olduğunu sorduğu bir listede ddr5 4400 mhz den başlayan bi liste ile karşılaştım
Ram i anakartla uyumlu olması gerek sanıyordum seçeceğim başka işlemci için "kaç ddr, kaç mhz" ram almam uygun olur nereden bakabilirim
7600 için konuşayım.. Özelliklerine baktığımda 5200 mhz destek diyor
Ddr5 olması zorunlu imiş bunu biraz araştırmam sonucu öğrendim
Fakat mhz olayını çözemedim
2x8 veya 2x16 ram alıcak olduğumda 5200 maximum mhz mi minimum mhz mi yoksa tavsiye edilen mhz mi olur biri aydınlatırsa sevinirim
Ustam bu düz asus dual rtx 3060 dediğin için link veya model ismi verebilir misin