Aynı marka RAM mi yoksa MHz RAM mi alınmalı?

taymes31

Hectopat
Daha fazla  
CL değerleri aynı olsun. MHz'i 3000 olarak kullanırsınız.

XPG DDR4 3000 MHz 8 GB RAM bulunmakta şu anda bilgisayarımda fakat 8 GB daha ekleme yapacağım ve piyasada 3000 MHz XPG RAM bulamadım, aynı marka RAM'in 3200 olanını mı almalıyım yoksa farklı bir marka RAM alıp 3000 MHz mi almalıyım?

XPG'nin yanına almayı düşündüğüm RAM ise şu:

GSKILL 8GB (1x8GB) RipjawsV DDR4 Single Ram fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, 8GB (1x8GB) RipjawsV DDR4 Single Ram en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da

Önce bu 2 rehbere göz at. Daha sonra alacağın 2. ramin nasıl olması gerektiğini kendin zorluk çekmeden seçersin.

Bu arada aynı marka model bile olsa farklı çip kullanılmış bir model olursa bu 2. ram, o zaman sistemin kararlı çalışmayacak bilgin olsun.

Örn senin ramlerin 3000mhz cl16 ve Hynix çipli, aynı marka model ramin birde Micron çipli olanını var say geri kalan özellikleri aynı olsun. Bu 2 ram birbiri ile uyum içinde çalışmaz.

Örn senin ramlerin 3000mhz cl16 ve Hynix çipli, aynı marka model ramin birde Micron çipli olanını var say geri kalan özellikleri aynı olsun. Bu 2 ram birbiri ile uyum içinde çalışmaz.
Hayir. Pasalar gibi de calisabiliyor, sansa bagli. DDR4 sistemler genelde uyum sorunu cikarmiyorlar. Bizzat kendim 3 farkli RAM kullandim uzun sure, ciplerinden tut frekanslari ve CL degerleri bile farkliydi. Tek sorun yasamadim.
CL değerleri aynı olsun. MHz'i 3000 olarak kullanırsınız.
Bu da batil inanc. RAM'lerin butun gecikme degerleri, voltaji, frekansi ayarlanabilir, degistirilebilir. XMP actiginda zaten yaptigin da bu. Sen CL16 ve 18 RAM'leri yan yana taktiginda biri 16ms digeri 18ms gecikme degerinde calissa zort olursun. Anakart ikisini de ayni sekilde calismaya zorlar otomatik olarak.

Kisaca istedigini alabilirsin, muhtemelen sorun yasamazsin ama aynisini bile alsan az da olsa sorun yasama ihtimalin var.

Önce bu 2 rehbere göz at. Daha sonra alacağın 2. RAM'in nasıl olması gerektiğini kendin zorluk çekmeden seçersin.

Bu arada aynı marka model bile olsa farklı çip kullanılmış bir model olursa bu 2. RAM, o zaman sistemin kararlı çalışmayacak bilgin olsun.

Örneğin senin RAM'lerin 3000MHz CL16 ve Hynix çipli, aynı marka model RAM'in bir de Micron çipli olanını var say geri kalan özellikleri aynı olsun. Bu 2 RAM birbiri ile uyum içinde çalışmaz.

Çok teşekkürler ama bu bana çok teferruatlı geldi herkesin bu detaylara dikkat edip aldığını düşünmüyorum benim için ikisi de çalışsın 8 GB RAM ile 16 arasındaki farkı hissedeyim yeter.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı