Aynı markanın farklı RAM'leri birlikte kullanılabilir mi?

kazımseksen5

Kilopat
Merhabalar halihazırda G.Skill 16 GB (2x8GB) Trident Z DDR4 4266MHz CL19 1.40v Dual kit RAM kullanıyorum ve bu RAM'i 4000MHz CL19 ayarlarında kullanıyorum. anakarta XMP uyumsuz olduğu için. Bu RAM'in aynısını almak istesem aşırı pahalı, onun yerine şu RAM'i alsam uyumluluk sıkıntısı çeker miyim acaba?
G.Skill Trident Z RGB DDR4-4400MHz CL19-26-26-46 1.50V 32GB (2x16GB) : Amazon.com.tr: Bilgisayar
Bu arada anakartım MSI Z390 Pro Carbon AC. İşlemcim i7 9700K.
Veya bu yeni ramleri alıp tek başına kullanabilir miyim anakartımla çünkü hedefim 32gb'ta çıkarmak fakat anakart sayfasında uyumlu ramler arasında gözükmüyor fiyatıda çok uygun diğerlerine göre ondan çok cezbediyor.

Son düzenleme:
Çipleri de aynı ise aynı değerlerde kullanabilirsin. Çip kaynaklı mavi ekranlar olabiliyor diye biliyorum.

Ya onun bir formülü vardı sanırım CAS değeri x 2000 ÷ MHz değeri mi ne. Sonucu aynı çıkardığınız sürece kullanabiliyor olmanız lazım. Örneğin bu formüle göre 3200MHz CL16 ile 3600MHz CL18 RAM'ler uyumlu çalışabilir. Şimdi yalan olmasın ama böyle bir şey de vardı, RAM OC bilgisi isteyebilir biraz.

Peki en kötü ihtimal bu rami tek başına 4000Mhz CL19 olarak kullanabilir miyim? Ankart sitesinde uyumlu ramler arasında gözükmüyor da. Amacım 32gb'a çıkarmak aslında eskiler olmazsa çok da dert değil. Bu ram 2000TL 2x8 almaya kalksam eski modelden 3000TL ondan merak ediyorum.

Ya da aliyim en kötü iade ederim diye düşünüyorum :D fiyat şuanki şartlarda çok iyi

Anakart sitesinde uyumlu ramler arasında gözükmüyor da.

Artık RAM destek listesine çok bakılmıyor. DDR4 ve DIMM 288 pin olduğu sürece uyumludur artık ezici çoğunluğu.

Bu arada şunu fark ettim, siz aslında aynı RAM'den almak istiyorsunuz teknik olarak. Yani uyum problemi çıkacağını sanmıyorum açıkçası, öyle bir durumla karşılaşmadım hiç.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı