Aynı model ama farklı zaman değerine sahip RAM'ler kullanılır mı?

Mr. Burak

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Cpu: i5 9400f
Anakart: Biostar B365mhc
Gpu: Rx580 8Gb
Ram: 2x8 16Gb
Anakart
Asus p5g41t-m lx
2 bellek yuvalı DDR 3 anakarta sahip bilgisayar için aynı RAM'den 2 adet sipariş verdim fakat gelen RAM'ler aynı model koduna sahip olsa da farklı gibiler (görseldeki gibi) anlayamadım. Birlikte kullanmamda problem olur mu? Ona göre paketinden çıkaracağım ya da iade edeceğim.

20251031_142623.jpg

CL değerleri ve serileri birbirinden farklı. Ramleri taktığınızda sistem çalışır, daha yavaş CL değerine göre diğeri otomatik ayarlanır, problem yaşamazsınız ama yine de iade şansınız varsa iade etmeniz bence daha mantıklı. Sonuçta aynı üretim serisi ve tarihli ramleri kullanmak her zaman ideal olandır.

Kullanılır mı sorusunun cevabı; evet. Ben zamanında hiçbir değeri, markası vs. aynı olmayan iki ram'i takıp kullanmıştım, sistem voltajları aynıysa tolere edebiliyor bu farkları, yavaş olanın hızına eşitleyerek tabi.

CL değerleri ve serileri birbirinden farklı. RAM'leri taktığınızda sistem çalışır, daha yavaş CL değerine göre diğeri otomatik ayarlanır, problem yaşamazsınız ama yine de iade şansınız varsa iade etmeniz bence daha mantıklı. Sonuçta aynı üretim serisi ve tarihli RAM'leri kullanmak her zaman ideal olandır.

Kullanılır mı sorusunun cevabı; evet. Ben zamanında hiçbir değeri, markası vs. aynı olmayan iki RAM'i takıp kullanmıştım, sistem voltajları aynıysa tolere edebiliyor bu farkları, yavaş olanın hızına eşitleyerek tabii.

Teşekkürler taktım sıkıntı olmadı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı