Aynı model RAM kullanılmazsa sorun çıkar mı?

Bütçe
1500

yaser pektaş

Decapat
İşlemci
Amd Ryzen 7 4800H
Laptopumun RAM'ini 2x16 GB yapmak istiyorum. Şu an da laptopta:

Samsung M471A2G43AB2-CWE 16 GB DDR4 3200 MHz CL22 notebook RAM

takılı. Bu RAM bir tane sitede var ama satıcının yorumları çok kötü, herkes almayın demiş. Ben şimdi 16 GB DDR4 3200MHz başka bir RAM taksam sıkıntı çıkar mı? Hangi marka RAM takmalıyım hiç bilmiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z programı ile RAM'in V değerini öğrenin. Genelde 1.35v olur. Bu değeri ve DDR4 olan 3200MHz'e kadar istediğiniz marka RAM'i takabilirsiniz.

Baktım sizinki 1.2v muş. Yine de emin olmak için kontrol edin.

Laptopumun RAM'ini 2x16 GB yapmak istiyorum. Şu an da laptopta:

Samsung M471A2G43AB2-CWE 16 GB DDR4 3200 MHz CL22 notebook RAM

Takılı. Bu RAM bir tane sitede var ama satıcının yorumları çok kötü, herkes almayın demiş. Ben şimdi 16 GB DDR4 3200MHz başka bir RAM taksam sıkıntı çıkar mı? Hangi marka RAM takmalıyım hiç bilmiyorum.

Marka önemli RAM değerleri aynı olursa hiç sorunsuz çalışacaktır. MHz ve CL değerlerişu anki RAM'inize yakın olmalı bir de DDR4 olmalı.

Güç kullanımı, MHz ve CL değeri aynı olmazsa sorun çıkarma ihtimali yüksek. Çoğunlukla düzgün çalışıyor gibi gözükse bile, anlaşılması zor sorunlar çıkarır. Marka farklı olabilir ama özellikleri aynı RAM tercih etmelisiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
CPU-Z programı ile RAM'in v değerini öğrenin. Genelde 1.35v olur. Bu değeri ve DDR4 olan 3200MHz'e kadar istediğiniz marka RAM'i takabilirsiniz.

Şu an da PC kapalı yarın bakıp yazacağım ve hangi markalar iyidir bilginiz var mı?

Güç kullanımı, MHz ve CL değeri aynı olmazsa sorun çıkarma ihtimali yüksek. Çoğunlukla düzgün çalışıyor gibi gözükse bile, anlaşılması zor sorunlar çıkarır. Marka farklı olabilir ama özellikleri aynı RAM tercih etmelisiniz.

CL değerinin önemi nedir hocam?

İki işlem arasındaki geçiş hızıdır. Performansa etkisi bilinenin aksine azdır. Elinizdeki mevcut RAM ile aynı değerde olması stabil çalışmasını sağlar.

Tamamdır hocam çok sağ ol.

CPU-Z programı ile RAM'in v değerini öğrenin. Genelde 1.35v olur. Bu değeri ve DDR4 olan 3200MHz'e kadar istediğiniz marka RAM'i takabilirsiniz.

1.2v miş hocam bildiğiniz benim laptopa uyacak RAM var mıdır?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı