Aynı modem üzerindeki iki ağı birleştirmek mümkün mü?

Elif.S

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Asus Rog Strix G16 Gaming Laptop
Intel Core i7-13650HX
16 GB Ram
512 GB SSD
Geforce RTX 4060 8 GB
W11
Evdeki modemde hem sonunda 2.4G yazan hem de 5G yazan 2 farklı ağ var. Evde herkes 5G'yi kullanıyor. Nereden hatırlamıyorum ama bir yerde okumuştum kuzenimde aynı şeyi başka bir yerden duymuş. Bu ağlar 2.4 ve 5 diye ikiye ayrıldığında internet hızından kayıp olabiliyormuş. İki ağı birleştirmek mümkünmüş. Tabii bu duyduğumuz, yani doğru mu bilmiyorum. Eğer doğruysa nasıl yapabilirim yardımcı olur musunuz?

Evet doğru fakat bazı modemler desteklemiyor ve birleştirirseniz 5GHz ve 2.4GHz cihazda uyumlu ise bağlanır bu da problemlere yol açabilir uyumlu olmayan cihazlarda o yüzden bu şekilde kullanmanızı öneririm ben. Ayrıca modeme yakınken 5GHz uzakken 2.4GHz ağına geçiş yapın daha. 5GHz yakından çok daha hızlı uzaktan yavaş çekim kapasitesi çok dar 2.4 çekim kapasitesi çok geniş.

Birleştirilmiyor sadece ikisinin de adını aynı yaparsan Wi-Fi listesinde tek gözükürler ama telefon yine en iyi bağlantı sağlayana bağlanır.

İnternet hızından kayıp falan olmuyor hocam. Aynı internet hızını bir kanal 2.4 GHz bandında, diğeri ise 5 Ghz bandında yayıyor. 5Ghz yakın mesafede çok daha stabil ve hızlı bağlantı kurulmasını sağlarken 2.4 Ghz biraz daha uzun bir mesafeye yayılabiliyor ama mesafe arttığı için modemden uzakta hız da düşüyor tabi.

5 Ghz zaten modemden uzaklaştıkça daha fazla zayıflıyor.

Bunları birleştirmek yani internet hızlarını birleştirmek gibi bir şey söz konusu değil, tek internet hızınız var ve bu ikisi dediğim gibi sadece farklı mesafelere yayan frekanslar.

Yukarıdaki arkadaşımızın dediği gibi ikisinin tek ağ gibi görünmesini sağlayabiliyorsunuz (bunu modemin kablosuz ayarlarından yapabilirsiniz) ama cihazınız o an hangi kanal müsaitse oraya bağlanır otomatik seçer.

Bu arada mesela evinizdeki DSL internetiyle 4.5 G mobil interneti birleştirmek istiyorsanız o başka bir şey. Onu da bildiğim kadarıyla PC üzerindeki bir ayarla yapabiliyorsunuz iki farklı internetten aynı anda yararlanmak gibi yani. Ya da farklı bir Switch alınması gerekiyor bunu destekleyen. O başka bir konu tabi sormak istediğiniz buysa eğer

Çok teşekkür ederim cevap veren herkese. Son günlerde internet hızıyla ilgili çok sorun yaşıyorumda belki bu çözüm yolu olabilir demiştim. Tek çare daha fazla para vermek anlaşılan Çok teşekkürler yeniden

Tam olarak nasıl bir sorun yaşıyorsunuz? Anlatırsanız bir çözümü olabilir.

Öncelikle kullandığınız paket hızınız nedir?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…