Aynı Partition'a 2 Farklı Windows 10 Kopyası Kurmak

Adrian Veidt

Hectopat
Selamlar. Windows 10 kullanıcısıyım ve SSD'ye yeni bir Windows 10 kopyası kurarak dual boot yapmak istiyorum. Bu işlemi SSD'yi 2 farklı bölüme ayırmadan ve mevcut Windows'u silmeden yapabilmem mümkün mü? Yoksa format ve SSD'yi bölümlere ayırma sonrası mı yapmam gerekli?

Eğer kullanım amacınızı söylerseniz belki daha farklı bir öneriyle destek olabiliriz. Mesela şöyle bir öneride bulunayım eğer var olan dosyalarınızı kaybetmeden aynı düzenle HDD den SSD ye geçmek istiyorsanız yani yeni SSD satın aldıysanız Windows 10 imaj oluşturan programlar var kayıpsız HDD>SSD transfer yapabiliyorsunuz eğer amacınız SSD ye ayrı windows HDD ye ayrı windows kurmak ve bunları farklı amaçla kullanmak ise (mesela birini iş dosyaları ve programları diğerini oyun dosyaları ,kişisel dosyalar gibi) çok gereksiz ve saçma olur. Çünkü bir Windows altında kullanıcı açarak bu işlemi yapabilirsiniz 2 ayrı windows kopyasına gerek yok.
Tek diski 2 bölüme ayırmadan işletim sistemi kurulmaz zaten diski 2 ye bölseniz bile başlangıçta hangisin açacağını belirlemek için bootloader tarzı bişeye ihtiyacınız olacak ama 2 farklı diske kurulum yaparsanız BIOS BOOT MENU altından istediğinizi seçip başlatabilirsiniz. Bence siz yapmak istediğiniz kafanızda olan şeyi biraz daha açarak detaylandırıp tekrar yazın biraz gereksiz bir düşünce olmuş sizinki 2 farklı windows 10 gerek duyulacak birşey değil.

Halihazırda HDD sahibiyim ama HDD'den çalışacak bir işletim sisteminin hızı malum.

2 farklı Windows 10 kullanmayı bazı deney ve gözlemler yapmak için istiyorum.

Halihazırda HDD sahibiyim ama HDD'den çalışacak bir işletim sisteminin hızı malum.

2 farklı Windows 10 kullanmayı bazı deney ve gözlemler yapmak için istiyorum.

SSD aldığınız zaman bu sitede de rehberi olan HDD>SSD imaj kopyalama işlemini yapabilirsiniz. Birebir dosyalarınız ayarlarınız her şey SSD ye aktarılıyor ancak ben sıfırdan 1903 sürümlü Windows kurulması taraftarıyım.
Ayrıca alacağınız SSD boyutuna bağlı olarak 2. windowsu Sanal Makine olarak kurabilirsiniz.

SSD'yi yeni almadım. Dosya transfer gibi şeylere ihtiyacım yok. Mevcut Windows'u silmeden bu işlemi yapmak istiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…