Aynı yerde faklı internet hızları

Daha fazla  
Arkadaşlar selam. Babam da ben de Turkcell kullanıyoruz. Benim telefonumda 4.5G bağlantısı, babamda ise LTE bağlantı var. Aynı yerde aynı sunucu seçiliyken Speedtest testi yaptığımda kendi telefonum 20 download 8 upload alırken babamın telefonu 45 download 20 upload alıyor. Bu fark neden oluyor? Ayrıca babamın telefonunda en yakın sunucu 11 km uzaklıkta ben de ise 2 km uzaklıkta gözüküyor. Ve ben 11 km uzaklıktaki sunucuda 2 km uzaklıktakinden daha daha fazla hız alıyorum. Birisi nedenini açıklayabilir mi?

Telefon modelleri ne? Telefon modelleri fark yapabilir. Mesela siz CAT 4 babanız CAT 6 kullanıyor olabilir. ( CAT değerlerini salladım. )

Benimki Samsung Galaxy A7 2017, babamınki Iphone 8.

Düşündüğüm gibi.

Babanızın telefonu CAT 12 kullanırken sizin telefonunuz CAT 6 kullanıyor. Ayrıca iki telefonunda indirme-yükleme hızları arasında fark var. 4G frekansı konusunda da babanızın telefonu daha geniş frekans aralığına sahip yani daha iyi. Üstüne üstlük bu hız farkının diğer sebepleri internet paketleri ve işletim sistemi ile alakalı olabilir. Zaten bir telefon Amiral gemisi diğeri giriş seviyesi fark normal.

Hocam biraz konu dışı olacak ama maksimum 2500 TL telefon önerir misiniz? Tek kriterim 64 GB olması. Geri kalanlar çok önemli değil.

Hocam biraz konu dışı olacak ama maksimum 2500 TL telefon önerir misiniz? Tek kriterim 64 GB olması. Geri kalanlar çok önemli değil.

Bu zamlar gelmeden önce Redmi Note 8 Pro en iyi F/P telefonuydu eğer çok fazla zam gelmemiş ise halen alınabilir ama Pro eki olmayan Note 8'de sizi üzmeyecektir. Ayrıca Realme markası da bu aralar öne çıkmaya başladı düşünebilirsiniz. En iyisi yeni bir konu açmanız olacaktır orada size daha iyi yardımcı olacaklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…