Çözüldü Ayrı ayrı alınan birebir aynı RAM'ler stabil çalışır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Fake Rfue

Hectopat
Daha fazla  
Elimde 1 adet 16 GB DDR5 6000 MHz CL30 Patriot Viper Venom RAM var. Birebir aynı modeli farklı bir yerden alıp çift slot yaparsam herhangi bir stabilite sorunu veya uyumsuzluk tarzı sorun yaşar mıyım? Bunu sormamın sebebi kit olarak alınmayınca sorun oluyor mu bilmiyorum.

Çözüm
Model aynı olsa da bazen revizyon ile RAM'ler değişebiliyor. Ama düşük bir ihtimal tabii ki. Ürün kodunun birebir aynı olduğuna dikkat edin, sorun olmayacaktır.
Model aynı olsa da bazen revizyon ile RAM'ler değişebiliyor. Ama düşük bir ihtimal tabii ki. Ürün kodunun birebir aynı olduğuna dikkat edin, sorun olmayacaktır.

Çözüm
Çalışır bişey olmaz. Stabilite sorunu oolma ihtimali %1 falan.

Elimde 1 adet 16 GB DDR5 6000 MHz CL30 Patriot Viper Venom RAM var. Birebir aynı modeli farklı bir yerden alıp çift slot yaparsam herhangi bir stabilite sorunu veya uyumsuzluk tarzı sorun yaşar mıyım? Bunu sormamın sebebi kit olarak alınmayınca sorun oluyor mu bilmiyorum.

Pratikte sorun olmayacaktır. Dediğiniz gibi bire bir aynıysa kullanırsın.

Her RAM tek alındığında uyumlu olmaz, aynı hıza ve CL değerine sahip olsa bile çipleri farklı marka olabilir, ortak bir noktada çalışamayabilir.

Sizdeki RAM'de bu sorun olmaz, zaten o değerlere ulaşan tek çip firması var, farklı marka çip çıkma şansı yok, aynı RAM'den alıp kullanabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı