Ayrılmış video belleği arttırılır mı?

EkremBalanur

Hectopat
Daha fazla  

Arkadaşlar başlıkta gördüğünüz gibi. Bunlardan pek anlamıyorum ama cidden bayağı kasıyor oyunlarda. Kullanılabilir grafik belleği 1696 MB diyor. Ayrılmış video belleği 64 MB. Bunların birbiri ile alakası var mı acaba? Yani bu 64 MB yazan bölüm artırılabiliyor mu? Yalvarıyorum lütfen cevap verin yoksa bu PC'yi sonunda kırıp atacağım. Çok eskidi

Son düzenleyen: Moderatör:
Maalesef artıramazsınız. 64 MB olan yer sizin ekran kartınızın belleği. Paylaşılan sistem belleği ise RAM'den alınan miktar. Artırmak için ekran kartınızı değiştirmeniz lazım.

Anakartınızın kuzey köprüsündeki dahili grafik yongasını kullanıyorsunuz. Bu da demek oluyor ki sisteminizde harici bir ekran kartı takılı değil ve o yonga işlemleri yapabilmek için RAM'inizden kullanıyor ve haliyle bu da oyunlara fazlasıyla performans kaybı olarak geri dönüyor. Herhangi bir ekran kartı takmanızı öneriyorum. Başka bir çözüm yok malesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…