AYT biyoloji net çıkartmak için nasıl çalışılmalı?

Ayr biyoloji 1 ayda komple biter ben 20-25 günde bitirmiştim sıfırdan.

Konu eleme kardeşim hepsine çalışmanı tavsiye ederim.

Ve nasıl çalışılır kısmı içinde bence biyoloji kendin not tutup sonra kendi notlarından tekrar ederek öğreniliyor ben öyle öğrenmiştim ve sözel derslerde bu taktik iş yapıyor

Ayr biyoloji 1 ayda komple biter ben 20-25 günde bitirmiştim sıfırdan.

Konu eleme kardeşim hepsine çalışmanı tavsiye ederim.

Ve nasıl çalışılır kısmı içinde bence biyoloji kendin not tutup sonra kendi notlarından tekrar ederek öğreniliyor ben öyle öğrenmiştim ve sözel derslerde bu taktik iş yapıyor.

Peki AYT kimyada ne önerebilirsin dediğin gibi AYT biyolojide çalışabileceğim kadar çalışacağım AYT kimyada ne önerirsin.

AYT kimya temeline göre değişir, mesela molde zorlanıyorsan AYT kimyanın birçok konusunda yorum yapmak çok zorlaşıyor. Birkaç konu hakkında genel yorum yapayım:

Gazlar zor soru sorulabilme potansiyeli çok yüksek bir konu olsa da ÖSYM çoğu zaman kadar sadece konu hakimiyeti istedi. Sorusu gelmeyen sene yok.

Sıvı çözeltiler TYT kimyayla bağlantılı, 1-2 soru geliyor. Diğer konulara göre daha kolay bir konu.

Enerji ve hız kısmından şu ana kadar birer soru geldi, denge ya da organik kimyaya vakit ayırmak yerine kısıtlı zamanda bu kısma da bakmak mantıksız sayılmaz.

Elektrokimya minimum 2 soru geliyor, çalışılabilir.

Kısaca organik, denge, asit baz, çözünürlük konuları temelin yoksa kalan sürede zorlar. Organiğin en başındaki hibritleşme kısmı organiğin kalanına göre çok daha kısa ve yanılmıyorsam 3 organik sorusunun 1'i oradan geliyor. Son olarak modern atom teorisinden son 3 senedir 1 soru geliyor, bu da sayısal hesaplamanın az olduğu daha kolay konulardan.

AYT kimya temeline göre değişir, mesela molde zorlanıyorsan AYT kimyanın birçok konusunda yorum yapmak çok zorlaşıyor. Birkaç konu hakkında genel yorum yapayım:

Gazlar zor soru sorulabilme potansiyeli çok yüksek bir konu olsa da ÖSYM çoğu zaman kadar sadece konu hakimiyeti istedi. Sorusu gelmeyen sene yok.

Sıvı çözeltiler TYT kimyayla bağlantılı, 1-2 soru geliyor. Diğer konulara göre daha kolay bir konu.

Enerji ve hız kısmından şu ana kadar birer soru geldi, denge ya da organik kimyaya vakit ayırmak yerine kısıtlı zamanda bu kısma da bakmak mantıksız sayılmaz.

Kısaca organik, denge, asit baz, çözünürlük konuları temelin yoksa kalan sürede zorlar. Organiğin en başındaki hibritleşme kısmı organiğin kalanına göre çok daha kısa ve yanılmıyorsam 3 organik sorusunun 1'i oradan geliyor. Son olarak modern atom teorisinden son 3 senedir 1 soru geliyor, bu da sayısal hesaplamanın az olduğu daha kolay konulardan.
Teşekkürler ☺️

Mükemmel bir biyolojici olarak tavsiyem:
Sistemlerden üriner dolaşım solunum sindirim

Genden proteine.

Ekoloji

5 net getirir.

Hocam elektro için denge gerekmiyor mu? Eğer gerekmiyor ise bende elektro çalışırım.

Mükemmel bir biyolojici olarak tavsiyem:
Sistemlerden üriner dolaşım solunum sindirim

Genden proteine.

Ekoloji

5 net getirir.

Hocam elektro için denge gerekmiyor mu? Eğer gerekmiyor ise ben de elektro çalışırım.
Haklısınız denge bilinse yorumlaması daha rahat oluyor. Elektrokimyaya en son bakılsa daha iyi olur. Mesela katota su katılması pil derişimini azaltıyor, bu kısım dengeden yorumlanıyor ama sıcaklığın pil tepkimesine etkisi ve anot katot derişimine yönelik müdahaleleri denge bildiğim halde ezbere yapıyorum, bir süre sonra çok farklı bir soru gelmediği sürece insan alışıp ezberliyor. Elektrolizde denge kullanmıyoruz diye hatırlıyorum ama konular birbiriyle sarmal olduğu için emin olamadım.

Kanka 2022 yks sinde 1 hafta kala tonguçun videolarını 2x izledim. Sadece izledim not alma soru çözme falan yok. 7 doğru 1 yanlış yapmıştım sanırım. Bir dene istersen bende işe yaramıştı. Temelimde yoktu bu arada söyleyeyim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı