AYT çalışılmaya hemen başlanmalı mı?

Süleyman Pro

Hectopat
Yer
Yalova
Daha fazla  
Meslek
Serbest meslek erbabi
Arkadaşlar merhaba, şu anda TYT kamplarına başladım yaklaşık 2 ay sürecek. Ekim'de de AYT başlamayı düşünüyorum. İkisini birlikte götürüp 15 tatilde de AYT TYT karışık denemelere başlayacağım. TYT için 40 net yapıyorum henuz, AYT cozmeye başlamadım. 15 tatilden sonra 40 net artmaya başlar mı? AYT denemesinin artacağını düşünüyorum konuları öğrendikten sonra. Son olarak da konuları tekrar edip öğrenmek için TYT-AYT kampları yeterli olur mu yoksa ek olarak çalışmam gerek mı? Herkese iyi çalışmalar.

Hocam iş sizde bitiyor aslında. Ne kadar fazla çalışırsanız o kadar iyi sizin için. Ben olsam ek olarak çalışırdım. Bu sınavda genellikle çok çalışanlar dereceye giriyor. Temeliniz eğer sağlamsa rahat çalışırsınız. Değilse üstüne koyarak ilerlemelisiniz.

Gayet güzel yazmışsınız lakin anladığım kadarıyla yeni yeni TYT'yi oturtuyorsunuz ama TYT-AYT dengesini nasıl yapacağınızı ayarlayabildiniz mi, hangi kamp ile gitmektesiniz şu anda halihazırda birde TYT de?

Son düzenleme:
Kesinlikle AYT önem ver, aksatma. Çoğu konuyu temelin varsa TYT bitirmeden de anlayabiliyorsun TYT de deneme çözünce mutlaka ama mutlaka konu tespiti yap, deneme analizleri cok önemli. Kamplar düzgün takip edersen yeterli olur ama bol soru çözmen lazım.

Tamamen tavsiye vermek adına hangi kampları ve hangi hocaları takip ediyorsun, söyleyebilir misin?

Son düzenleyen: Moderatör:
11 sınıfta TYT bitirmeden AYT geçmeyin. Günlük AYT tekrarı yapın sadece. Konuları unutmamanız yeterli.12.sınıfta bu eksiklikleri kapatmak çok zor oluyor.

Konuları bitirince konuları anladığını düşünme yeter, mesela kampta ilerlerken baktın konular birikmiş ve anlamadığın 1 2 konu varsa kampa 1 2 gün ara verip anlamadığın konulara çalış.

Bence aynı anda AYT ve TYT denemeleri çözmek yerine belli bir süre TYT denemesi çözüp ardından ikisini çözmeye başlamak daha iyi olur. Çünkü TYT hız istiyor AYT ise bilgi, iki sınavın da dinamikleri farklı.

TYT'ya da AYT'de sıfırsan da hemen deneme çözmeye başlama, önce soru bankaları çöz ondan sonra denemeye geçersin. AYT denemesine 15 tatilden önce başlamak yerine 1 2 soru bankası bitirmeye çalış bence, denemeden daha yararlı olur. İlk olarak kolay seviye kitap bitir sonra da orta seviye bir kitap bitir, ardından da deneme çözmeye başla. Her denemeyi analiz et, yanlış yaptığın konuları belirle. 3 denemede bir neler yaptığına bak ve mesela, 3 deneme yaptın ve üçünde de bir konuda hep yanlış yaptığını gördün. Geri dönüp o konuya bir bak, anla.

Zekanın değil çalışmanın sınavı bu.

Mert hoca, Vip fizik, Kimya adası gibi kanalları takip ediyorum.

Mert hoca, Vip fizik, Kimya adası gibi önerilen kanalların kamplarını kullanıyorum. Onlarin video kitaplarını bitirdikten sonra da deneme çözmeyi planlıyorum. Yani 15 tatile kadar TYT kamplarımı bitirip TYT testi ve ek olarak ayt konuları ve ayt testi çözmeyi planlıyorum. 15 tatilden sonra da konu eksiğim varsa onları halledip tamamen deneme çözeceğim.

Güzel paragraf, geometriyi ve problemleri ihmal etme fen kısmı TYT kendiliğinden hallediliyor kamplarda konu biriktirmemeye çalış, bunları hallet gerisi gelir. AYT abanmaya aman dikkat et, yüzde 60 alınıyor. Çünkü puanın, sınav kolay da olsa sınav zor da olsa ucu AYT'ye cıkıyor. Kolay gelsin, iyi calısmalar diliyorum sana. Öneri vs. istersen de yardımcı olurum tekrardan.

Tekrardan teşekkür ederim. Son kez AYT kamplarına 2 hafta sonra başlayacağım, kampları bitirip eski senelerden kalan kitapları da son kez tekrar edip denemelere başlarım. AYT'yi bu şekilde halletmeyi planlıyorum, farklı bir öneriniz varsa yazar mısınız?

Bu kadar doğru ve güzel bir yazı görmedim. Elinize sağlık, çok güzel yazmışsınız.

Kimya için Görkem hocada bulunmakta, neden o değilde Kimya adasını seçtiniz? Bu aralar pek görüyorum bu kanalı.

Açıkcası, yaptığınız düzen gayet güzel gözüküyor. Eşit ağırlık mıydınız bu arada?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…