AYT edebiyat nasıl halledilir?

Trefax3883

Centipat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar, AYT edebiyata geçeceğim ama nasıl ilerleyeceğim emin değilim. Sözelciyim ogm edebiyat konu özeti kitabında belirtilen yazar-eserlere baksam yeterli olur mu? Bir de önceki senelerde çıkan yazar ve eserlere. Ek olarak Ogm'nin yayınladığı eserlerin özelliklerine baksak yeterli olur mu? Yazar eser ezberi için veya nasıl çalışabilirim? Hedefim en az 50-100k derece yardımcı olur musunuz? 😔

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar, AYT edebiyata geçeceğim ama nasıl ilerleyeceğim emin değilim. Sözelciyim ogm edebiyat konu özeti kitabında belirtilen yazar-eserlere baksam yeterli olur mu? Bir de önceki senelerde çıkan yazar ve eserlere. Ek olarak Ogm'nin yayınladığı eserlerin özelliklerine baksak yeterli olur mu? Yazar eser ezberi için veya nasıl çalışabilirim? Hedefim en az 50-100k derece yardımcı olur musunuz? 😔
tanzimat-servetifünün-fecriati-milli ve cumhuriyet edebiyatına kesinkes bak. sonra divan-halk edebiyatı ve şairleri bunlarda önemli. en fazla buralardan geliyor soru. bir de şiir bilgisi bak. farkındayım çok şey var ama maalesef en önemlileri bu kadar.

bu arada dönem adlarını yazdım da dönemlere bakıp geçme. şairlerine eserlere de bakcan.

Tanzimat-servetifünün-fecriati-milli ve cumhuriyet edebiyatına kesinkes bak. Sonra divan-halk edebiyatı ve şairleri bunlarda önemli. En fazla buralardan geliyor soru. Bir de şiir bilgisi bak. Farkındayım çok şey var ama maalesef en önemlileri bu kadar.

Bu arada dönem adlarını yazdım da dönemlere bakıp geçme. Şairlerine eserlere de bakacaksın.

Eserlerin özelliklerini ezberlemem gerekenler hangileri bilginiz var mı? Yani hangi dönemdeki eserlerin özelliklerini bilmem gerekiyor? Hepsinin mi?

Eserlerin özelliklerini ezberlemem gerekenler hangileri bilginiz var mı? Yani hangi dönemdeki eserlerin özelliklerini bilmem gerekiyor? Hepsinin mi?
tanzimat-milli ve cumhuriyet edebiyatındakilere kesin bak. servetifünün ve hele ki fecriati ye bu sebepten bakma pek bir şey yok eser olarak. halk edebiyatı ve divana kesin bakman lazım. aşık tarzı şiirlere ve anonim tarzı da var. ayrıca yazmayı unuttum islamiyet etkisinde ki ve islamiyet öncesi edebiyata da bakman lazm geçiş dönemi de var bu arada (Kutagu bilig, divan-ı hikmet, atabet-ül hakayık, divan-ı lugati Türk)

bu arada gözünde çok büyütme islamiyet öncesi ve etkisi konusu hemen bitiyor ama iyi kavraman lazım. tanzimatta aynı şekil. mili edebiyat bir tık zorlayabilir ama halledebilirsin.

burada en zorları cumhuriyet ve halk-divan edebiyatı. çok fazla şey var.

Hocam iki tane kaynak alın, birinde soruları analiz edin bilmedikelrinizi not çıkarın araştırın öğrenirsiniz, diğer kaynaktada konuyu hallettikten sonra soruları çözün. Mebi diye bir site v da r ordanda konu anlatım dinleyip yinr notlarınızı alabilirsiniz daha akılda kalıcı olur.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı