AYT fen nasıl yapılmalı?

kha2zix

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar az bir zamanın kaldığının farkındayım fakat AYT de matematik dışında sayısal hiçbir derse çalışmadım. Şu anda 32 net civarı matematikten geliyor fen kısmı ise 3-5 arası her zaman sıfırdan fen çalışması yapmak istiyorum. Sizce ilk önce kimyayı sonra biyoyu sonra fiziği (her hafta branş D. Çözerek unutmadan) yoksa 3 derside birlikte götürerek mi çalışmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

Öncelikle AYT matematik netin çok iyi feni de kalan sürede sağlam abanırsan bitirebilirsin. Öncelikle kendine göre dinleyeceğin hocaları belirle daha sonra 40 günlük kimya ve biyolojiyi bitirecek şekilde bir program hazırla ve başla. 3 ders gidersen çok karışırsın ama 2 ders idealdir. Bu iki dersi bitir ardından deneme çözmeye başla bilmediğin soruların çözümlerini izle bir tanede defterin olsun ona bilmediğin yerleri not et. Kimya ve biyoyu bitirdiğinde 56 günün kalacak buradada fiziği halledebildiğin kadar halletmeye çalışırsın.

Arkadaşlar az bir zamanın kaldığının farkındayım fakat AYT de matematik dışında sayısal hiçbir derse çalışmadım. Şu anda 32 net civarı matematikten geliyor fen kısmı ise 3-5 arası her zaman sıfırdan fen çalışması yapmak istiyorum. Sizce ilk önce kimyayı sonra biyoyu sonra fiziği (her hafta branş D. Çözerek unutmadan) yoksa 3 derside birlikte götürerek mi çalışmalıyım tavsiyelerinizi bekliyorum.

Öncelikle her dersin ilk önce 12. sınıf konularını bitir. Çünkü 11. sınıfta konular çok fazla bu yüzden denemelerde hızlı bir artış göremeyebilirsin. Fakat 12. sınıf konuları nispeten daha kısa ve hızlı net getirir. 12. sınıf konularınk bitirdiğinde artık AYT fen netin 20 - 25 arası gelmeye başlayacak. Bundan sonra da zaman kaybetmeden kimya - biyoloji - fizik sırasını izleyerek kalan süreyi en iyi şekilde değerlendirmiş olursun.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00