AYT fen netleri artmıyor

308943

Kilopat
Merhaba. AYT matematik netlerim gayet iyi durumda ancak fen netlerim için aynı şeyi söyleyemem. 70 üstünü göremedim bir türlü fen yüzünden. Genelde 28-32 net civarında oluyor. 35 üstüne çıkarmak istiyorum. Bol bol deneme çözüyorum yanlışlarıma bakıyorum ancak sürekli bir şey oluyor ve 35 üstüne atamıyorum kendimi bir türlü. Bir denemede fizik iyi gelse kimya ve biyoloji kötü geliyor. Onlar iyi gelse fizik kötü geliyor. Bir türlü orta noktayı bulamadım. Sınava da az kaldı nasıl fen netlerimi 35 üstüne çıkartabilirim?

Merhaba. AYT matematik netlerim gayet iyi durumda ancak fen netlerim için aynı şeyi söyleyemem. 70 üstünü göremedim bir türlü fen yüzünden. Genelde 28-32 net civarında oluyor. 35 üstüne çıkarmak istiyorum. Bol bol deneme çözüyorum yanlışlarıma bakıyorum ancak sürekli bir şey oluyor ve 35 üstüne atamıyorum kendimi bir türlü. Bir denemede fizik iyi gelse kimya ve biyoloji kötü geliyor. Onlar iyi gelse fizik kötü geliyor. Bir türlü orta noktayı bulamadım. Sınava da az kaldı nasıl fen netlerimi 35 üstüne çıkartabilirim?
Branş denemelerini çöz, yanlış yaptıklarını bir kenara not al, sonra da 1-2 hafta boyunca fırsat buldukça dönüp tekrar etmeye çalış. Bu arada her denemede yanlış çıkması da normal, moralini bozma yani.

Genellerde uzun zamandır fenden yanlış yapmayan bir arkadaşın olarak branşlarda bazen benimde 35 lere düştüğüm oluyor. Her zaman odağını veremeyebiliyorsun versen de gerçekten bilmediğin bir şeyler çıkıyor olabilir. Yukarıdaki arkadaş doğru tavsiyeyi vermiş her yanlışını bir ajandaya not almak birdaha dönmesen bile yazdığın için o yanlışı sözlü tekrar etmekten çok daha dehşet işe yarayan bir durumdur. Ki sonrasında dönersen pastanın üstündeki çilek gibi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı