AYT fizik çok mu zor?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Son zamanlarda fizik o kadar zor geliyor ki hiç çalışasım gelmiyor, bu ders bu kadar zor nu?

Yani sınava son zamanlarda bir baktım bir de öğretmenin anlattıklarıyla 10D 4Y idi galiba 9 net yaptım. Sözel denk gelmeside etkili oldu ama sonuç bu.
Çok zor ders değil. Ama üniversite kazanırsanız o zaman asıl zorluğu göreceksiniz. YKS hiçbir şey kalıyor yanında.

Biraz emek isteyen bir ders. Konular birbiriyle çok bağlantılı. Biyoloji dersi gibi konuyu ezberledim geçtim yapmak yerine biraz daha yavaş adımlarla ilerlemen gerekiyor. Mantığını kavraman gerekiyor ezber bir ders değil. Diğer derslere göre daha zor bir ders ama yapılamayacak gibi de değil. YGS-LYS döneminde insanların canına okuyorlardı. Şimdi biraz daha sadeleştirildi. Güzel de oldu. Geçen sene TYT'de optikten bir tane çok zor bir soru vardı. AYT'de de bir tane zor ve eleyici bir elektrik bobin sorusu vardı. Diğerleri normal düzeydeydi.

Öğrendikçe bana göre bütün sayısal derslerden daha zevkli hale geliyor. Soruları çözmek çok uzun sürmüyor genelde işleme boğulmuyorsun mantık daha ön planda.

TYT-AYT' sınavlarının hepsini, YGS-LYS sınavlarının çoğunu deneyimlemiş ve görmüş biri olarak yorumladım.

Son zamanlarda fizik o kadar zor geliyor ki hiç çalışasım gelmiyor, bu ders bu kadar zor nu?
Zor evet. Bazı arkadaşlar diyebilir çalışana kolay felan ama öyle değil. Gerçekçi bakmak gerekirse fen alanında en zoru fiziktir. Müfredat çok yoğun ve analitik düşünmek gerekiyor. Eleyici sorular hep fizikten geliyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı