Merhaba, şu an 10. sınıfım. 10. sınıf matematik ortalamam (97, 5). AYT matematiğe bu yaz başlamak istiyorum. Matematik temelimde sıkıntım yok. Fonksiyon, polinom, denklem vs. çok iyi yaparım. AYT matematiğe trigonometriden başlayıp analitik geometriden devam etme düşüncesindeyim. Bu yaz günde 4,5 saat çalışma ile nereye kadar gelirim? 11. sınıfı bu yaz bitirmek istiyorum.

Eklemeyi unutmuşum. Sayısal öğrencisiyim.

O kadar biter mi gerçekten? Ben 11. sınıfın sadece matematiğini zar zor bitiririm diye düşünüyordum.

Yazın 4.5 saat çalışmayla 11.sınıf matematiği rahat biter. Hatta yanına bir de biyoloji ya da kimya koysanızda biter.

Amacın konuları bitirmekse onda sorun yok, bir yazda halledilir. Ama işin zor kısmı çalıştıklarını hatırlamak ve devamlılık, netleri artırmak. Ne kadar konu çalışırsan çalış, öğrenme bir türlü tam anlamıyla bitmiyor. Her denemede kaçırdığın bir kısmı göreceksin ve bu böyle sürüp gidecek. Her daim çalışır vaziyette olman ve gerektiğinde geriye dönük tekrarlar yapman gerekecek.

Yazın 4.5 saat çalışmayla 11.sınıf matematiği rahat biter. Hatta yanına bir de biyoloji ya da kimya koysanızda biter.

Peki edebiyat için durum nasıl 11. sınıfta? Bizim edebiyat hocası 10. sınıf edebiyatı için en zoru 10. sınıf edebiyatı demişti.

Hedefim kalıcı olarak bitirmek. Bir daha döndüğümde 1 günde bile hemen her şeyi hatırlayacak seviyede çalışma yapmak. 10. sınıf için çalışmalarımı bu şekilde yaptım. Tabii ki arada bir eskilere bakıp çalışmamı tazeliyorum.

Son düzenleme:
1 ayda biter hocam bütün ayt mat. Verimli çalışabiliyorsan.

Peki edebiyat için durum nasıl 11. sınıfta? Bizim edebiyat hocası 10. sınıf edebiyatı için en zoru 10. sınıf edebiyatı demişti.

Edebiyat çok ilgi alanım değil fakat o da biter herhalde. Yazarları ezberleyeceksin not falan çıkartacaksın bu kadar.

1 ayda biter hocam bütün ayt mat. Verimli çalışabiliyorsan.
1 ayda mümkün değil. 10.sınıfsanız algılarınız tam oturmadığı için Limit-Türev-İntegral'de sorun yaşayabilirsiniz. AYT matematigi bitirmeye odaklanmak yerine analitik geometriyi bitirip bol soru çözün. Geri kalan AYT matematik konuları çok kolaydır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…