AYT matematik kolay konuları hangileridir?

SOLES

Hectopat
Yer
Bursa
Arkadaşlar, AYT matematiği kenara ata ata iyice patladım sınav günü gelecek AYT matematiğim çok kötü. Geometrim hiç yok. Sınavda 10-15 net arası garantilemek istiyorum bu yüzden TYT-AYT ortak olan konuları deliler gibi çalışıyorum 8-10 soru geliyor. Bunların hepsinin nete döneceği de tabii garanti değil ne kadar çalışsam da 10 sorunun 10'u doğru gelmez. Geriye kalan çoğu AYT konusunu az çok biliyorum, bazen yapabiliyorum bazen kalem oynatamıyorum yani konunun tanımını yapabilirim ve en temel sorusunu çözebilirim o derece. Bana sınavda 10-15 net arasını sağlayacak, çalıştığımda sınavda yapabileceğim konular nelerdir? Parabol, logaritma, diziler, binom çalışsam yeter mi ki? Limit türev integralin sınav düzeyindeki sorularını sınav esnasında çözebileceğimi sanmıyorum.

Arkadaşlar, AYT matematiği kenara ata ata iyice patladım sınav günü gelecek AYT matematiğim çok kötü. Geometrim hiç yok. Sınavda 10-15 net arası garantilemek istiyorum bu yüzden TYT-AYT ortak olan konuları deliler gibi çalışıyorum 8-10 soru geliyor. Bunların hepsinin nete döneceği de tabii garanti değil ne kadar çalışsam da 10 sorunun 10'u doğru gelmez. Geriye kalan çoğu AYT konusunu az çok biliyorum, bazen yapabiliyorum bazen kalem oynatamıyorum yani konunun tanımını yapabilirim ve en temel sorusunu çözebilirim o derece. Bana sınavda 10-15 net arasını sağlayacak, çalıştığımda sınavda yapabileceğim konular nelerdir? Parabol, logaritma, diziler, binom çalışsam yeter mi ki? Limit türev integralin sınav düzeyindeki sorularını sınav esnasında çözebileceğimi sanmıyorum.

Sınavın en zor konuları lti ama en kolay soruları da bu 3 konudan çıkıyor garip bir sınav bu YKS

Binom ve logaritma, limit olabilir soru çeşitleri belli konular. Parabol biraz çeşitli bir konu bence. Geometrin hiç yoksa bile temel olarak kuralları bil illaki 1-2 tane kolay geliyor herkesin yapabileceği türden. Sayısal öğrencisiysen ve matematiğin şuan kötüyse fizik ve biyolojiye yoğunlaş ben fen çözerek kazanmıştım bölümümü.

Eşitsizlik sınavın en kolay konusu lti gözünüzde büyümesin limit 1 günlük konu türev yoğun bir tempoyla 3-4 günde biter integralde alan kısmından da rahat çözülebilen 1 soru geliyor, trigo işaret veya sıralama sorusu her sene 1 net garanti geliyor şu saatten sonra tüm konuları bitiremezsiniz günlük 7-8 saat matematik çalışmayacaksanız garanti kısımlara oynayın.

Denkleme biraz asılın aynı durumdayım parabol ve denklemi iyi oturtun genel olarak biraz kalem oynatacaksınız illa. Biraz çalışınca limit yapılır, türevin denklemli kısımlarına biraz çalışın 1 net %50 geliyor, Integrali de nasıl yapacağınızı bilin evire çevire halledersiniz 3 saat var sonuçta. Mentale çok dayanıyor, temiz mentalle girip tekrar tekrar baştan döne döne çözmek lazım matematiği eğer bu durumdaysanız. İlkte denediniz çıkmadı geçin iki üç kere daha rahat kafayla deneyince tereyağından kıl çeker gibi gelir, bende öyle oluyor yani ki en az 3-4 soru ki AYT matematik rezalettir benim.

Binom ve logaritma, limit olabilir soru çeşitleri belli konular. Parabol biraz çeşitli bir konu bence. Geometrin hiç yoksa bile temel olarak kuralları bil illaki 1-2 tane kolay geliyor herkesin yapabileceği türden. Sayısal öğrencisiysen ve matematiğin şuan kötüyse fizik ve biyolojiye yoğunlaş ben fen çözerek kazanmıştım bölümümü.
Sayısalım ve fenim iyi. Bende fenden kurtarmaya çalışacağım ama hiç matematik yapmadan zor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı