AYT matematik çalışırken şu sistemi uyguluyorum, mantıklı mı fikirlerinizi merak ediyorum:
Bir konuyu (örneğin polinom) bıyıklı matematik'ten 6 günde bitiriyorum.
Yeni konuya (örneğin ikinci dereceden denklemler) geçtiğimde ise eski konuyu pekiştirmek için şöyle yapıyorum:
Yeni konuya başladığım ilk 2 gün → Mikroorjinal AYT soru bankasından bir önceki konunun tüm sorularını bitiriyorum.
Ardından → aynı konuyu 345 AYT soru bankasında orta–zor seviye olarak tamamlıyorum.
Sonraki konularda da aynı düzen:
Yeni konu + bir önceki konuyu soru bankalarıyla pekiştirme.
Aynı sistemi fonksiyon → trigonometri geçişinde de uygulayacağım. (bütün AYT konuları için)
Kısaca özet:
Yeni konuyu işlerken arkadan bir önceki konuyu soru bankalarıyla tam kapatma.
AYT matematik çalışırken şu sistemi uyguluyorum, mantıklı mı fikirlerinizi merak ediyorum:
Bir konuyu (örneğin polinom) bıyıklı matematik'ten 6 günde bitiriyorum.
Yeni konuya (örneğin ikinci dereceden denklemler) geçtiğimde ise eski konuyu pekiştirmek için şöyle yapıyorum:
Yeni konuya başladığım ilk 2 gün → Mikroorjinal AYT soru bankasından bir önceki konunun tüm sorularını bitiriyorum.
Ardından → aynı konuyu 345 AYT soru bankasında orta–zor seviye olarak tamamlıyorum.
Sonraki konularda da aynı düzen:
Yeni konu + bir önceki konuyu soru bankalarıyla pekiştirme.
Aynı sistemi fonksiyon → trigonometri geçişinde de uygulayacağım. (bütün AYT konuları için)
Kısaca özet:
Yeni konuyu işlerken arkadan bir önceki konuyu soru bankalarıyla tam kapatma.
Peki hocam, sizce fasikül çözmeye ne zaman başlanmalı?
Şu an orijinal türev, integral, fonksiyon, limit süreklilik fasikülü var. Apotemi trigonometri almayı düşünüyorum, Her konu bitince ardından çözmek mantıklı mı süre bakımında her gün evdeyim. Mezunum.
Peki hocam, sizce fasikül çözmeye ne zaman başlanmalı?
Şu an orijinal türev, integral, fonksiyon, limit süreklilik fasikülü var. Apotemi trigonometri almayı düşünüyorum, Her konu bitince ardından çözmek mantıklı mı süre bakımında her gün evdeyim. Mezunum.
Ben açıkçası soru bankalarına başlamadan önce çözüyorum. Bence bu şekilde baştan sona götürdüğü için daha verimli oluyor. Örneğin trigo başlayacaksam ilk önce fasikülüne başlarım biraz ilerledikten sonra soru bankasıyla paralel götürürüm.
Tabii kişiden kişiye değişir nasıl daha iyi hissediyorsan öyle yapmanda fayda var.
345 kadar abartılan ama aynı zamanda da bir o kadar kötü olan kitap görmedim desem yeridir. Mikroorijinal ve Bilgi sarmal sonrasında da gerekirse 3D veya Orijinal yapmak en mantıklısı.
Daha geçen gün limit 2. test 3. soruda süreklilik çıktığını gördüm. Kitabın hiç bir düzeni yok sonlarda olan kısmı başa atmışlar.