AYT matematik netlerini yükseltme

mmklc

Centipat
Merhaba, kırık OBP ile sınava çalışıyorum. TYT matematik netlerim branş denemelerinde 18-21 arası geliyor AYT matematikde ise bugün fonksiyonları bitirdim soruların belli bir kısmını yapıyorum. Sorum şu; AYT matematikte 20 net üstü yapmam gerek ama AYT matematik gözümde biraz korkutucu özellikle 24 AYT matematik sınavından sonra gelişti bu. Nasıl yenebilirim bunu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam AYT matematik için hazır zaman varken baştan sona çalışmanızı öneririm. Geometrinizin ne durumda olduğunu bilmiyorum ancak geometriniz de varsa 20 net üstü yapmanız kolaylaşacaktır. 2024 sınavı beni de korkuttu ilk etapta ancak yine o sınavda matematik bazında başarı sağlayanlar fazladan soru tipleri görüp farklı senaryolara karşı yaklaşım gösterebilenler oldu. Bu doğrultuda az çok demeden elinize geçecek bütün AYT matematik soru bankalarını çözmenizi öneririm. Sınav bazında korkuyu yenecek tek şey çalışmaktır. Çalıştıkça, çözdükçe korkunuz giderek azalacaktır.

Geometriye 1 hafta önce başladım 2 kaynaktan gidiyorum üçgende açılar yeni bitti mert hocanın 90 günde kampı ile gidiyorum bazı soruları çözemeyince hafif korku sarıyor.

Merhaba, kırık OBP ile sınava çalışıyorum. TYT matematik netlerim branş denemelerinde 18-21 arası geliyor AYT matematikde ise bugün fonksiyonları bitirdim soruların belli bir kısmını yapıyorum. Sorum şu; AYT matematikte 20 net üstü yapmam gerek ama AYT matematik gözümde biraz korkutucu özellikle 24 AYT matematik sınavından sonra gelişti bu. Nasıl yenebilirim bunu?

AYT matematik aslında TYT matematiğe kıyasla daha kolay halledilebiliyor. Çünkü AYT çalıştığın zaman karşılığını hemen veriyor. Fakat bazen ÖSYM AYT sorularını bayağı zorlayabiliyor. Bu korkuyu maalesef sınava girip çıkana kadar yenemezsin. Fakat korkunu hafifletebilecek şeyler yapabilirsin. Ne gibi şeyler olabilir bunlar?
1. seviyene göre AYT matematik kaynakları çözmek.
2. zor bir soru gördüğün zaman o soruyu çözemesen bile soruyla bayağı cebelleşmek.
3. zorlandığın sorular ve yapamadığın sorular için bir defter oluşturup o defterde o soruları tekrar etmek.
Son olarak belki de en önemlisi olan motivasyonunu düşürmemek. AYT matematikten bu kadar korkmana gerek yok. Biliyorum bazı yıllar ÖSYM cidden zor sorular sorabiliyor. Fakat bu soruları bile yapabilmen için önünde bir sürü fırsat var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı