AYT matematikte basit-orta ve orta-zor soruları çözebilmek fakat zorları çözememek

Makaleler
4
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
RTX 4060TI 8GB, Ryzen 5 5600, 16 GB DDR4 3200Mhz CL16 RAM, ASUS A320M-F, Snowman M200, Aego Gamegaraj 650W PSU
Meslek
Öğrenci
Kullandığım kaynak kolay, kolay- orta, orta, orta- zor ve zor diye ayırıyor zorluklar. Orta zorluk ve aşağısındaki testleri rahatça çözüyorum lakin orta-zor ve zor testlere geldiğim zaman soruların bir kısmını rahatça çözüyorum. Kalanını ya çözemiyor ya da çok uğraşarak çözüyorum.
Ne gibi bir yol haritası ile orta- zor testlerdeki zor soruları da çözebilir hâle gelebilirim?
Test kitabı: ÜçDörtBeş AYT Matematik.

Son düzenleyen: Moderatör:
Olaya kolay orta zor diye bakmak yerine soru tipi görme olarak bakmalısınız. Ne kadar çok soru tipi görürseniz o kadar fazla çeşit soru çözebilme kapasitesine ulaşırsınız.
Çözemediğiniz soruların çözümlerini ayrıntılı şekilde öğrenip kafanıza oturtun. Bir süre geçtikten sonra tekrar çözmeyi deneyin. Bu şekilde yapamadığınız soruları önce ezberler sonrasında da mantığını oturtursunuz.

Kullandığım kaynak kolay, kolay- orta, orta, orta- zor ve zor diye ayırıyor zorluklar. Orta zorluk ve aşağısındaki testleri rahatça çözüyorum lakin orta-zor ve zor testlere geldiğim zaman soruların bir kısmını rahatça çözüyorum. Kalanını ya çözemiyor ya da çok uğraşarak çözüyorum.
Ne gibi bir yol haritası ile orta- zor testlerdeki zor soruları da çözebilir hâle gelebilirim?
Test kitabı: ÜçDörtBeş AYT Matematik.

ÖSYM 345'in orta-zor arasi testleri kadar zor sormuyor genelde orasi biraz uç yorum istiyor.

ÖSYM 345'in orta-zor arasi testleri kadar zor sormuyor genelde orasi biraz uç yorum istiyor.
Logaritma konusunda dediğiniz doğru lakin diziler konusunda ÖSYM sorularının da orta-zor testlerden çok farkı yok. Ha tabii çözmesi yine daha kolay sayılır.
Olaya kolay orta zor diye bakmak yerine soru tipi görme olarak bakmalısınız. Ne kadar çok soru tipi görürseniz o kadar fazla çeşit soru çözebilme kapasitesine ulaşırsınız.
Çözemediğiniz soruların çözümlerini ayrıntılı şekilde öğrenip kafanıza oturtun. Bir süre geçtikten sonra tekrar çözmeyi deneyin. Bu şekilde yapamadığınız soruları önce ezberler sonrasında da mantığını oturtursunuz.
Aslında bir yolu yok, çöze çöze alışacaksınız.
Az biraz fikir yürütüp çözemediğim soruda böyle yapmak işime yarıyor lakin hiç fikir yürütemeden çözümüne baktığım soruda yine kafama oturmuyor. Belki her aklıma geldiğinde dönüp bir çözemediğim soruya tekrar tekrar bakarsam uzun vadede oturur.

Az biraz fikir yürütüp çözemediğim soruda böyle yapmak işime yarıyor lakin hiç fikir yürütemeden çözümüne baktığım soruda yine kafama oturmuyor. Belki her aklıma geldiğinde dönüp bir çözemediğim soruya tekrar tekrar bakarsam uzun vadede oturur.
Hocam benimde oluyordu böyle kalem oynatamadığım sorular. Onlarda da çözümleri izleyip geçmek yetmiyordu dediğim gibi. Sonrasında 1-2 kere çözüme bakmadan çözünce zaten o mantık kafanızda oturmaya başlıyor ve diğer soru tiplerinde de bakış açınızı değiştirebiliyor. O yüzden anlaşılmayan soruları hocaya sormayı, çözümün peşine düşmeyi falan şiddetle tavsiye ediyorum.

@490836, Matematik 1-2 soruyla olabilecek ders değil, bunun için ders çalışıyorsunuz. Çalışa çalışa da oturacak. Önemli olan sıkılmadan çalışmayı sürdürmeniz.

@490836, Matematik 1-2 soruyla olabilecek ders değil, bunun için ders çalışıyorsunuz. Çalışa çalışa da oturacak. Önemli olan sıkılmadan çalışmayı sürdürmeniz.
Çözemeyince hırs yapıp "O zaman şu soruyu deneyeyim" diyerek diğer sorulara geçen, çözebilince de sevinip "Hadi bir soru daha" diye devam eden biriyim hocam. Özel sebep olmadıkça başına oturduktan sonra kolay kolay sıkılıp kalkmıyorum.

Yarın 2. izlediğim kanalın ÖSYM tipi ve beceri temelli soru çözüm videoları izlemeyi planlıyorum. Belki onları da izleyince biraz daha oturmaya başlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı