AYT sayısal 45 günde ne yapılır?

hnxns

Centipat
Daha fazla  
Gençler selam. YKS'ye 45 gün kaldı ve AYT matta çok sıkıntılarım var. Hedefimde 100k veya 150k arası sayısal hemşirelik var. Fakat bu zamana kadar TYT çok dalgalı şekilde gittiği için AYT kısmına biraz geç başladım. Telafi etmek için 6 günde AYT biyolojiyi bitirdim şu anlık 7 8 net yapıyorum biyordan. Kimyayı ise bu hafta halletmeyi planlıyorum. Fizik biraz kalacak fizikten konu eleyecek gibiyim, daha çok çıkmış sorulara ağırlık vereceğim. Kimya ile AYT matı beraber yürütmeye karar verdim 2 gün öncesinde yoksa AYT matta çok geç kalacağımı düşündüm. Sadece geçen ay 1 kere AYT denemesine girmiştim ondan 5 net ile çıkmıştım. AYT matta bana 10 net 15 net arası yaptıracak konulara düzgün ve soru yaptıracak şekilde bakmaya çalışıyorum. Mert hocanın 90 günde kitabı var ama 45 günde hızlandırılmış AYT kampını takip ediyordum fakat biyolojiye baktığım süre boyunca mat bakmadığım için geç kalabileceğimi düşündüğüm için lti üçlüsüne, trigoya ve karmaşık sayılara bakmama kararı aldım. TYT ne durumda çok bilmiyorum en son ki denememde 55 net gelmişti uzun süredir TYT kısmını salınca fen kendini saldı ve matematikte problem kısmında ciddi sıkıntılarım var yani matta 5 net falan geliyor öyle düşünün. Matematikte bana 10 net yaptıracak kadar problem çözebilsem TYT kısmında yetecek. TYT netlerim sırasıyla ortalama: Türkçe 27,30 arası, sosyal 12,15 arası, mat Max 5, fen 6,11 arası. AYT mat kısmında konuyu izledikten sonra anlamadığım için mi bilmiyorum soru bankasına gelince patlıyorum ve geç kalıyormuş gibi hissediyorum. Kız arkadaşım AYT mat kısmında konuyu bitirdikten sonra konuyu iyice oturt sonra mert hocanın AYT soru çözüm videolarını izle kendin yapmaya çalış falan dedi. Sizce hedefime ulaşmak zor mu günlük çalışma saatim 7 saat 8 saati buluyor. Okul ve bir yandan staj var fakat okuldan öğleden sonraları kaçıp eve geliyorum stajda ise(hastanede staj yapıyorum) oradaki sorumlu hocamla konuşup ders için beni daha hafif bir bölüme vermesini rica etmiştim ve oldu yani stajda da sabahtan akşama kadar 3 4 saat ders çalışabilecek imkanım oluyor. OBP 71 düşecek bu sene. Sizce150k ve altına inmem çok mu zor ve TYT AYT ne gerektirir bunun için.

Son düzenleyen: Moderatör:
AYT Matematikte çok sıkıntınız varsa onu atlamayın. Sıralama hakkında net tahmin yapmak zor. Sınav zorluğu, sınava giren kişiler ve sınavın yapılıp yapılamaması hepsi birer etkendir. Standart sapma da işin içine giriyor.

Hocam sizinle aynı durumdayım bende AYT matta ilerlemedim kimya fizik içinde öyle stratejiniz yerinde en çok sorulan kısımlara bakın ilave olarak ders çalışma saatinizi arttirmaniz gerekli sabah uyanınca Türkçe ve Mat TYT denemesi 2-3 günde bir fen denemesi çözün eksik olduğunuz konuları görür ufak bakarak soru üzerinde öğrenmeye çalışın AYT kısmında ise AYT geometri çember ve anlatigi kesinlikle bitirin ne olursa olsun buna ilaveten 1 hafta polinom parabol denklem eşitsizliklere ayırın 2 hafta tri geri kalan şeylerde dizi logaritma bakın olduğu kadar da limit türev integral fizik için pek bir şey söylemiyorum AYT bio bitmiş öyle söylediniz onda denemelere başlayın branş olarak eksik konu+ yeni soruları görmüş olursunuz kimya için organik kimya bitermi bilmem ama düzenli çalışmayla 5-6 net yaparsiniz ek olarak kitap önermek serbest mi bilmiyorum ama yuzeysel olarak konu + çıkmış soru + benzerlerini içeren mini kitap var aromat yayınları net30 diye TYT AYT'sini alın yalayin yutun illaki size bir şeyler katacaktır üstteki arkadaşım dediği gibi sıralamalar değişebilir ama 150 yapabilirsiniz 70 TYT 30 AYT ile tahminimce oda olur günde de artık farkına varın her şeyin 8-10 saat ayırın bende hata ettim pişmanim ama kalan sürede her şey yapılır dil bilgisini de 1 haftada bitirin TYT Türkçe 30-35 net yapacak düzeye gelirsiniz günlük 1 deneme ile tahminimce çünkü en az 40 deneme 1600 soru çözersiniz

Pardon günde 3-4 saat çalışabildiginizi görmedim ama arttırmaya bakın yorucu biliyorum 1 saat geç uyuyun dersten başka şeylere zaman ayırmayin

Hocam tavsiyeniz için teşekkürler. Günlük 7-8 saat çalışıyorum. Sadece sabahtan ikindine kadar 3-4 saat bakabilme imkanım oluyo, onun üstüne de akşam 5 saate yakın derse bakıyorum. Yani benim için şuan tek sorun matematik gibi görünüyor, çünkü Türkçe de sıkıntılı olduğum nokta dil bilgisi, deneme olarak bilgi sarmal bitirmiştim şuanda da apotemi çözüyorum, ayt biyoloji ilk konuları biraz unuttum onları da tekrar etsem 10,11 netlere çıkabilirim. Ezberim iyidir organik kimyayı iyi bir şekilde hallederim ama onu erkenden çalışmak istemiyorum çünkü diğer konular bitmeden ayt kimya denemesi çözmeyeceğimden dolayı diğer konuları bitirene kadar aklımdan gitme ihtimali var çünkü konuyu bitirince üstüne sadece kaynaktan 7 8 test çözerim, deneme ile beraber götürmezsem kafamdan gider gibi hissediyorum. Bakalım sınırlarımı zorlamaya çalışıyorum. AYT fen kısmında sorunum olmicak gibi hissediyorum(fizik hariç ). Umarım AYT mat yarı yolda bırakmaz.

Teşekkürler hocam, bir şekilde elimden gelenin en iyisini yapmaya çalışıyorum.

Kendine inan yaparsın hani bana deseydin 50-60 bine gireceğim o zaman bunları konuşmazdik bile hedefin realist ama dediğim gibi AYT matin ilk konusuda lazım denklem vs ileride lazım oluyor illaki ama geometriyi unutma dilide kısa sürede halletmeye bak ek olarak AYT biyorda deneme çöz dememin sebebi unutmaman zaten sen kendine inan asıl derslere bir şey olursa bende sen gibiyim aynıyız sorabilirsin istediğin zaman

@hnxns, elinizden geldiğince uğraşın. Boş durmayın. En azından denedim dersiniz, başarılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…