İmkansız diye bir şey yok 1 yıl çok uzun bir süre ve bence 10k da yapabilirsin, bazen sadece inanmak gerekiyor ve bundan sonrası kesinlikle disiplin şimdi aşırı yormadan ilk bir hafta 2-3 saat bandında çalışmaya başla, bu zamanla artıyor çevrende sürekli abartılı saatler duyacaksın yok 10 saat 15 saat gibi bu sende yetersizlik duygusu oluşturur, çevreyi çok takma kendine odaklan.
Türkçe paragrafta kesinlikle soru pratiği ve kitap okumaya ağırlık ver, tyt matematik konuları bitirdikten sonra veya bitirmeye yakın haftada 2 ya da 3 deneme çöz çok nankör bir ders devamlılık istiyor. Sosyal fen kısımlarını kesinlikle son aylara bırakma onlarıda haftalık planına koy ve eritmeye çalış. TYT genel olarak süreklilik istiyor sonuçlara çok takılma deneme analizlerini yap, mesela son 3 denemede en çok yanlış çıkan konun bölünme bölünebilme onun üzerine daha ağırlık ver, konu tekrar, küçük notlar alarak veya soru çözerek kendini geliştir.
Ama en önemli şey kendine inan ben bu kadar şey saydım ama sürekli yapamayacağıma ve çevrenin laflarına takılma, ilerleyeceğin yol sana ait herkesin hayat şartları farklı.
Ben 2023 senesinde girdim, benim için sınav süreci çok zordu 30 yıl yaşlandım ve sonuç olarak stres oldum sınavım kötü geldi, ailem mezuna kalmamı istemedi, tercih listemi ben bile hazırlamadım şuan pek istemediğim bir bölümdeyim matematik ama uzaktan eğitimle bilgisayar programcılığı da okuyorum DGS yapmayı düşünüyorum umarım iyi bir üniversite kazanırım, yazılım konusunda kendimi geliştirmeye çalışıyorum. Yani önerilerimi dikkate almayabilirsin sonuçta bende 10k yapamadım ama hayat tecrübesi olarak bunları aktarmak istedim.