Sayısaldan gireceğim, TYT 90 civarı yapıyorum, AYT mat 30-35 civarı ama AYT FKB çok düşük. Elimde 345, Çap, Bilgi Sarmal falan var.Hangi alandan gireceksin, bir de elinde hangi kitap var? Onun dışında AYT'den kaç net yapıyorsun, bunları cevaplarsan daha iyi yardımcı olabilirim.
Sözel çözmek ne gibi katkı sağlar? Tıp ya da güzel bir mühendislik istiyorum. Okul her hafta AYT ve TYT denemeleri yapıyor.@Yszuf, TYT'den haftalık 2 deneme, AYT Mat'tan alan denemesi yapman bayağı iyi olur bence. Onun dışında fizik, kimya, biyoloji yoğunlaş. Bir de ben senin yerinde olsam vaktimi arttırır, sözelden de çözerdim sınavda.
Bursa çok fazla ihtiyacım yok, ilk 20 bine girsem benim için güzel olur.@Yszuf, ilk 100 bursu için uğraşabilirsiniz. İlk 100'e girenlere ÖSYM belirli bir miktar burs veriyor diye biliyorum.
Matematiği hallediyor gibiyim, çok fazla sıkıntım yok. Bugün AYT denemesi olduk Mat kısmında Limit türev integral işlemediğimiz için o soruları boş bırakınca 27 doğru yapabildim. Ama FKB kısmında çok fazla ezber bilgi var ve 11.sınıfta Covid'den dolayı biyolojide sistem kısmında ufak bir bilgim bile yok.Sözele kesinlikle çalışmayın sistem eski sistem değil. Matematik için acil matematik ve bilgi sarmal AYT matematik kaynaklarını çözmenizi şiddetle tavsiye ederim. Onun dışında haftaya yayarak AYT alan denemeleri ile haftada 1 alan denemeleri ile AYT çözmenizi öneririm. Pazartesi fizik alan denemesi, salı kimya, çarşamba biyoloji, cuma matematik gibi örneğin. Denemelerde doğrularınızı arttırmanız tabii ki önemli fakat asıl yanlışlarınızı düşürmeye çalışın yanlışlar beni 30 bin geriye attı. En önemlisi erteleme huyunuz varsa kesinlikle bırakın yanarsınız. O gün işlenen konuyu 1 kaynaktan çözüp sonrasında 1 kaynaktan daha çözmeniz unutmamanız için değerli. Her dersten en az 2 kaynak bitirmelisiniz yani. 2020 ve 2021 YKS'ye girdim bu arada güncel sisteme göre önerilerim onu da belirtmiş olayım.
Bursa çok fazla ihtiyacım yok, ilk 20 bine girsem benim için güzel olur.
Matematiği hallediyor gibiyim, çok fazla sıkıntım yok. Bugün AYT denemesi olduk mat kısmında limit türev integral işlemediğimiz için o soruları boş bırakınca 27 doğru yapabildim. Ama fkb kısmında çok fazla ezber bilgi var ve 11.sınıfta COVID'den dolayı biyolojide sistem kısmında ufak bir bilgim bile yok.
Evet, bir de tüm sorular öncüllü oluyor, Ben 1 tanesini bile bilmezken üçünü de soruyor moralim bozuluyor. FKB yi halletsem güzel bir sıralama yapabilirim gibi ama gözüme çok zor geliyor.Sistemlerden çok fazla soru çıkıyor kesinlikle halletmeniz gereken bir bölüm. Bunun için apotemi sistemleri önerebilirim. Sınavda bilirseniz yapabileceğiniz yer Fkb'dir bence ağırlığınızı biraz fen bölümüne kaydırmak sizin için iyi olabilir. Moral istiyorsanız eski AYT'lerin fen bölümlerine bakabilirsiniz zira kaynaklarda çözdüklerimizin aksine o kadar kazık sorular yok.