Az güç tüketen işletim sistemi önerisi

hacimantvv

Kilopat
Bilgisayarım oyun açınca gereksiz kapanıyor. Bilgisayarımı 500W PSU ile çalıştırıyorum ama PSU markası platoon. Biraz dandik bir marka evet. Güç tasarrufunda kullanıyordum mecburen ve nihai performansa aldım. Nihai performansta bilgisayar masaüstünde kapandı. Buradan sorunun kaynağının PSU olduğunu anladım. Her neyse Afterburner ve AMD üzerinden çeşitli undervolt ayarları yaptım. Fakat pek işe yaradığını söyleyemeyeceğim. İlk başlarda yarıyordu, şu an yaramıyor. Ben de birkaç ay sonra 600W 80+ PSU alacağım. O zamana kadar az güç tüketen bir işletim sistemi kullanmak zorundayım. Ne önerirsiniz? Windows 7 demekten çekinmeyin arkadaşlar. Sadece 1 ay kullanacağım. Teşekkürler.

Sistem:
Sapphire RX 570 8 GB O.C Edition.
R5 1600 AF stok hız.
8 GB 2666MHz RAM.
Güç kaynağım ise bu

Bilgisayarım oyun açınca gereksiz kapanıyor. Bilgisayarımı 500W PSU ile çalıştırıyorum ama PSU markası platoon. Biraz dandik bir marka evet. Güç tasarrufunda kullanıyordum mecburen ve nihai performansa aldım. Nihai performansta bilgisayar masaüstünde kapandı. Buradan sorunun kaynağının PSU olduğunu anladım. Her neyse Afterburner ve AMD üzerinden çeşitli undervolt ayarları yaptım. Fakat pek işe yaradığını söyleyemeyeceğim. İlk başlarda yarıyordu, şu an yaramıyor. Ben de birkaç ay sonra 600W 80+ PSU alacağım. O zamana kadar az güç tüketen bir işletim sistemi kullanmak zorundayım. Ne önerirsiniz? Windows 7 demekten çekinmeyin arkadaşlar. Sadece 1 ay kullanacağım. Teşekkürler.

Sistem:
Sapphire RX 570 8 GB O.C Edition.
R5 1600 AF stok hız.
8 GB 2666MHz RAM.
Güç kaynağım ise bu
kesinlikle 8.1

Dediğim gibi W7 diyebilirsiniz agalar. Desteği falan kesildi demeyin. 1 aylığına kullanacağım. 1 aya zaten W11 çıkacak :D 1 ay sonra basacağım W11'i.

Az güç mü tüketiyor? Oyun oynatıyor mu? Oynadığım oyunlar yalnızca Genshin Impact, Battlefront 2, LoL.

8.1

Aklımda linux var. Ama bilemedim. 1 ay kullanacağım için belki linux yüklerim. Windows 8.1 mi daha az güç tüketiyor yoksa Linux mu? Hiç linux kurmadım açıkçası

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı