Az uyumak başarıyı etkiler mi?

564300

Hectopat
Yarınkı Almanca yazılısına maksimum 4 saatlik uyku ile girmek başarıyı etkiler mi?
1'de uyumayı sabah en erken çalışmaya devam etmek için 4'te uyanmayı düşünüyorum beynimin dinç olması için. Beynimi dinlendirmek için uyuyacağım.
Yazılıda başarımı etkileme durumu olur mu bu uykunun?
(Bir keresinde 22'de yatıp sabah 4'te kalkıp fizik yazılısına çalışmays devam etmiştim ve 76 almıştım. Ama 2 haftadır çalışıyordum. Almanca yapabiliyorum ciddi bir şekilde tekrar etmediğim için her şeyi unuttum ama son 2-3 saattir düzgün tekrar etmeye başladım çünkü bildiklerimin hepsini unuttuğum telaşlandım, sonra düzgün çalıştım. Sabah 1 saatte 1,5 saatte toparlarımda ciddi şekilde tekrar etmeliyim, kalan zamanda 7.30'a kadar çalışabilirim. Bir şeylerle oyalanırım desem tamı tamına 3 saat çalışmış oluyorum tekrar.
Yine de bu kadar az uyku başarıma etkisi olur mu?

Az uyumak dikkat eksikliği yapıyor. Mesela ders çalışırken sürekli aklına uyku ile alakalı şeyler gelir.

Almanca sınavınız ilk derslerde değilse teneffüslerde çalışın veya hocalar sınavdan önceki derslerde size zaman tanıyorsa o derslerde çalışın.

Her sabah kalkıp yapabilirim diyorsanız sıkıntı olmaz gibi ama ben sabahları aşırı çökmüş olduğum için 15 dakika daha fazla uyumak bile çok tatlı geliyor.

Dikkat eksikliği yapar.

Ben valla 6 saat uyuyup saat 11:00 gibi kalkıp 13:50 olunca da okula gidiyorum 19:10'daki son ders sınavında dahi bir problem olmuyor. Ki zaten sistem biraz ezbere dayalı sabah kalkıp bir bakın ezberleyin (eğer ezberleme gerektiren bir şey ise) sonrası sizin bilginize kalmış.

Alışıksanız sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Şahsen 3-4 sat uyku ile yıllardır duruyorum. 8-9 saat uyuyunca rahat edemiyorum nedense.

İnsandan insana değişir. Maddi olarak bakacak olursanız size daha fazla vakit kazandıracağı için yapabilecekleriniz daha çok olur. Manevi kısmı için ise konuşmak zor fakat insan alıştığı şeyden kolay kopamıyor. Bir şeye zorla alışmaya çalışmanın belli bir süre sonra fiziki olarak kötü yanları da ortaya çıkabiliyor. Aman dikkat.

4.30'da uyandım çok rahat bir şekilde uyandım.
Video izledim,önceden yazdıklarımı tekrar yazdım,Almanca çalışma kitabını yaptım ve önemli yerleri not aldım yazımı temize çekerken.
Şimdi kahvaltıdan sonra türk kahvesi içeceğim sabah uyansığımda hazır kahve içtim.

Maşallah sana, Gayet verimli bir program olmuş bence. Yanlız dikkat etmelisin, okulda uyuya kalma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…