Azer Bülbül nasıl birisiydi?

Makaleler
15
Ölmeden önce kalp büyümüş ve 70 yaşındaki insanın kalbine denk gelecek güce gelmiş. Normalde çok bakmazdım ama Nikola Tesla gibi otel odasında ölmüş. Uzi'nin bu müziğini keşfette falan görüyordum. Full dinleyince çok sardı. Müzik nasıl dinlersen o şekilde şekilleniyor. Gerçi klibe falan gerek yok dinlerken dalınca herkesin klibi gözünün önüne geliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Trap müziğin modası geçmeye başlayınca geçmişte popüler olan arabesk müzikler üzerinden feat çevirmeye başladılar. Bana daha çok emek hırsızlığı gibi geliyor. Uzi yaptığı müziğin matematiği konusunda kesinlikle başarılı ancak şahsen Azer Bülbül dinlemeyen birisi olarak asla Azer Bülbül ile yan yana bir parçada bulunabilecek kalemde bir şarkıcı değil.

@Mortis06 Ben bu yorumunuzu doğru bulmuyorum. Siz diyorsunuz ki SteelSeries dandik bir marka. Aslında bu işe kişi değil de müziğe göre bakılmasını mantıklı buluyorum. Normalde dediğim gibi Müslüm vs. dinlediğimden dolayı bu tip birleştirme olayları güzel olabiliyor.

Öncelikle Tesla ile Azer Bülbül'ün ortak noktasını öğrenmek heyecan vericiydi. Kişiye bakmıyorum, Uzi'nin deephouse parçaları fena değil ancak bu ve tayfasının bu gibi işleri vasatın altı. Arabesk ve drill meh yani. Doğu Batı sentezliyoruz, yapılmamışı yapıyoruz kafasındalardır muhtemelen. Klasik olacak ama Türkçe rapte Sago gibi güzel ''nağmeciler'' varken kulvarda ben bu gibi parçaları dinlemiyorum açıkçası. Herkes Sago-Ceza dinlesin yeni adamlar duymayalım demiyorum, yanlış anlaşılmak istemem. Makina olsun Arasan Da olsun bunlar güzel işleri.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Hatta arttırıyorum dinleyicilerin amatörce yaptığı mixler bile daha oturaklıdır benim için;

Ne Kaybederdin ve Affetmem bu türün en iyi örnekleri. Şimdikiler 1-2 tanenin tuttuğunu görünce buna ağırlık vermeye başladı. Eski sanatçıların şarkılarına yazık etmekten öteye gidemiyorlar.

Bu tarz adamları dinleyemiyorum, azer bülbül de çok severek dinlediğim bir adamdır. Benim gözümde yaptığı saygsızılık gerisi umurumda değil.

Söz sanatından bihaber, akıldan yoksun şarkıları var bu adamların. 10 yıllık karımın bu adamları dinlediğini göreyim ayrılırım o kadar net konuşuyorum.

Azer Bülbül için; müzik eğitimi almış, müzisyen ve senelerdir müziğin içinde biri olarak; sesinin, yorumunun özgün ve özel bir yanı olmadığını, gereksiz tremolo tekniği sebebiyle abartılı ve itici olduğunu söyleyebilirim.
Vibrato, yerinde kullanıldığında güzel duyulur. Şarkının tamamını böyle söylerseniz; (Kıraç'ta aynısını yapar) ortaya kuzu meelemesi gibi bir şey çıkıyor. Geri kalana ise "Pavyon gırtlağı" diyoruz. Çok yerde denk gelirsiniz.

Uzi ise, ne formdan, ne tondan, ne de müzikten zerre anlamıyor.

Azer bülbül ile Teslanın tek farkı Tesla otel odasında öldürülüyor Azer Bülbül performans arttırıcı kremlere kalbi dayanamadığı için ölüyor. (Gizli bilgi)

Ben Kıraç ve Azer Bülbül'ü çok severek dinleyen biriyim ancak müzik konusunda hiç bilgim yok. Hayko Cepkin'i dinlerken inanılmaz haz alırım kulağıma yükseldiği yerler, yükseliş şekli vs çok güzel gelir, acaba Hayko bu konuda dediğiniz şeyleri mi iyi yapıyor?

Bu bahsettiğiniz şeyleri kendi kendime ne kadar öğrenebilirim? Bir hobi olarak, iyi bir kulağa sahip olmak belki yavaş yavaş kendim söylemeye çalışmayı isterim bilgilendirme şansınız var mı?

Vibrato yani nağme olarak da bilinir. Alaturka bir hava katar. Hayko Yerinde ve gerektiğinde kullanır, abartmaz. Ayrıca brutal vokal de yapıyor.
Tek başınıza öğrenemezsiniz. Özellikle brutal vokali yanlış teknikle kullanırsanız ses tellerinizi kaybetme riskiniz var.

Solfej dersi alın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…