Azerbaycan vatandaşlığından nasıl çıkılabilir?

0.0_lucas

Hectopat
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci; i7 12700K
RAM; Kingston Fury Beast 32 GB 3200 MHz DDR4 CL16
Ana Kart; ASUS B660M - E D4 3600MHz
Ekran Kartı; RX6750XT 12GB
Sıvı Soğutucu; MSI MAG CORELIQUID P360 360 mm İşlemci Sıvı Soğutucu
Meslek
Meslek Lisesi Yazılım Öğrencisi
Selamünaleyküm ben çifte vatandaşım hem Azerbaycan hem Türkiye fakat yaşım 18 olduğundan ve Azerbaycan vatandaşı olduğumdan dolayı Azerbaycan'a girdiğim gibi askere alacaklar ve askerlik orada 1 yıl 6 ay ki ben bunu istemiyorum. Çifte vatandaşlıktan nasıl çıkarım? Sadece Türk vatandaşı olarak kalmak istiyorum. Ve hayır korkaklık falan değil ben Türkiye'de doğdum ve yaşamımın çoğunu Türkiye'de geçirdim ki böyle devam ettirmek istiyorum, askerliği de Türkiye'de yapacağım fakat Azerbaycan'da yapmak istemiyorum derseniz neden; 2 yerde de yap hem 1 yıl 6 ay çok uzun hem de oradaki askerlik Türkiye'de ki gibi değil, ayrıca dediğim gibi Türkiye'de askerlik yapmayı istiyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Azerbaycan yasalarına göre kendi isteğinle vatandaşlıktan çıkabilirsin ama bunun için devlete karşı tüm yükümlülüklerini tamamlamış olman gerekiyor. Senin durumunda da 18 yaşını doldurduğun için askerlik yükümlülüğün var. Genellikle ülkeler, askerlik gibi zorunlu hizmetler bitmeden veya yasal olarak muafiyet alınmadan vatandaşlıktan çıkışa izin vermezler.

İzlemen gereken adımlar genel olarak şöyle:
  • Resmi Başvuru: Türkiye'deki Azerbaycan Büyükelçiliği veya Başkonsolosluğu'na resmi bir dilekçe ile başvurmalısın.
  • Gerekli Belgeler: Kimlik, pasaport, doğum belgen ve Türk vatandaşlığını kanıtlayan belgeler istenir.
  • Yükümlülük Kontrolü: Başvurunu incelerken askerlik, vergi borcu gibi yükümlülüklerin olup olmadığına bakılır.
Önemli bir not: Askerlik yükümlülüğün devam ettiği için, bu görevi yerine getirmeden veya yasal bir muafiyet almadan vatandaşlıktan çıkma talebinin onaylanmama ihtimali yüksek. En net bilgiyi almak için Azerbaycan temsilcilikleriyle konuşman şart.

Muhtemelen Azerbaycan'da yapman gerekecek. Çünkü süresi daha fazla ve Türkiye kabul edebilir süreden dolayı. (Türkiye de 6 ay olduğu için) Bir forumda öyle bir yazı görmüştüm.

Askerliğini yapmadan vatandaşlıktan çıkamazsın.

Biraz araştırdım birçok yerde Azerbaycan pasaportu ile ülkeye girmediğim sürece problem olmayacağını söylediler ki halamlar vesaire onlarda böyle diyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…