Azeri Türkçesinde -abilmek ve -ebilmek

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
@er36po Konu içerisininde uyarmak ban sebebi olabiliyor. Muhtemelen uyarılmamasının sebebi bu.

Acaba bizde ve onlarda bunun gibi başka ekler de farklı yazılıyor mu? Bu ekler tespit edildikçe, onlar yetkililer tarafından uyarılmalı. Uyarıdan sonra tekrarlanırsa gerekli ceza verilmeli. Bunu söylemek bana düşmez fakat onların da bir suçu olmadığı gerçek.

@brk35 evet, kunu içerisinde uyarmak ban nedenidir, o konuda hemfikiriz.

Aslında anlatmak istediğim olay farklıydı ancak anlatım buzukloğu söz konusu olunca ortaya farklı bir şey çıktı.

Azeri Türkçesi ile Türkiye Türkçesi arasında bayağı farklar var. Yani sadece eklerle sınırlı değil.

@er36po Benim istediğim de bunu size söylemek değildi, size söylerken başkasının üstüne alınmasını istemiştim fakat olmadı.

Ekler kesinlikle tek fark değil. Aşağıda bazı farklardan bahsedilmiş. Ben 4-5 tanesini okudum, kalanını okumaya uşendim. Boş bir zamanımda okuyacağım. Bunuları olumak lazım. Bu şekilde onları daha iyi anlarız.

Azerbaycan Türkiye Türkçeleri lehçe farklılıkları | Pakman World

https://www.google.com.tr/url?sa=t&...dvPRlxa0WW0j7CUfw&sig2=rtU830dAFQ_wa9m5wJnYwg

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…