Azure'de IP TR yapma

pplike2

Hectopat
Azure'den VDS alacağım ama TR IP'li yokmuş. Değiştirip TR IP yapabilir miyim bir şekilde?

Sunucu konumu neredeyse IP adresi de orada gözükür.

Sunucu konumu neredeyse veya host sunucuna hangi ülkeden hangi firmadan IP tanımladıysa onu kullancaksın değiştiremesin simetrik IP'ler cünkü.
TR lokasyon alınız başka hostingden.

Eğer sunucuyu kullanırken, ziyaret ettiğiniz sitelere kendinizi TR lokasyon olarak gösterecekseniz NordVPN tarzı hizmet ile sunucunun tamamını TR gösterebilirsiniz. IP adresi satan firmalar mevcut, çapraz bir bağlantı ile size sattıkları IP adresi ile de oyun serveri vs. açabiliyorsunuz fakat Türkiye'de bu hizmet mümkün mü bilmiyorum.

Yasalara gore sanal sunuculara izinsiz VPN kurulmuyor diye biliyorum. Ve VPN sunuculara zarar verebilir VPN'ler veri paylaşabiliyor risk dolu.

Yasalara gore sanal sunuculara izinsiz VPN kurulmuyor diye biliyorum. Ve VPN sunuculara zarar verebilir VPN'ler veri paylaşabiliyor risk dolu.
Böyle bir şey yok. Hatta böyle bir yasa yok. VPN kurmayı geç VPN olarak bile kullanabiliyorsun. Ek olarak VPN'nin de sunuculara zarar verebilecek nitelikte bir yapısı yok. VPN'lerde veri paylaşma kavramı 2-3 yıl önce ortaya çıkan log tutma olayından geliyor.

Kendim hosting:/bilişim işindeyim fakat herkes kendi bildiğine.

Kendim hosting:/bilişim işindeyim fakat herkes kendi bildiğine.
Yasayı vs. gösterirseniz işin içinde olup olmadığınızın bir önemi yok zaten. Onun dışında yanlış bilgilendirme ve sallamaya girer bu. Bende 7 yıldır server geliştiriciliği alanındayım böyle bir şey duymadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…