B sınıfı ehliyet 100CC motor sürebilir mi?

Yer
Konya
Daha fazla  
Gündemde 125CC muhabbeti var fakat bildiğim kadarıyla yürürlükte değil. Sadece B sınıfı ehliyetim var. 100CC motor sürebilir miyim?

Evet ancak ek eğitim almanız gerekiyor. Ayrıca artık 125cc ve altı için geçerli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Umarım çıkmaz dediğim karar, doğru düzgün ehliyet sahibi olmadan(motor için) ortalıkta martı vb. araçları kullananları görünce altlarına 100-110km hız yapabilen araçlar vermek pek mantıklı değil.

Kanun çıkmadan maalesef bazı yerlerde yanlış bilgiler geziyor. Hatta ilanlarda bile B kullanır diyorlar. Kanunu bekleyin. Daha sonra ise büyük ihtimalle ek eğitimle olacak.

Sanırım ortalıkta yanlış bilgiler dolanıyor. Ben şimdi 2. el sitelerinden 50CC motorları araştırıyorum, açıklamalarında 80CC'ye yükseltildiği yazıyor. B ehliyeti 80CC'yi sürebilir mi?

Bu normal şartlarda yasal değil ama değil mi?
Fabrikalar yükseltip veriyorlar, bu yüzden yasal olduğunu düşünüyorum. Mesela RKS'ye 1000-2000TL arası değişen ücretler ile motor yükseltme kiti uyguluyorlar. Genelde 50cc'lik motorlar 80cc veya daha üstü oluyor.

Scooter grubu 50 cc'ler genelde 80 cc kit ile geliyor. CG grubu ise 125 cc'ye kadar gelebiliyor. Cub grubu ise genelde 100/110 cc kit ile geliyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…