B sınıfı ehliyet ile 125 CC motor kullanılabilir mi?

• Konuyu başlatan Naom
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 4
  • Görüntüleme 60

Naom

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar bundan bir sene önce Ali Yerlikaya yeni bir yönetmelik ile, normalde 50 CC'ye kadar izin verilen b sınıfı ehliyet sahipleri için bazı şartlar konularak bu hakkın 125 CC'ye çıkartıldığını gördüm.bu konu hakkında bilgisi olan ve yönetmelik halen yürürlükte olup olmadığını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

• Aranan şartlar 2 yıl ve 2 yıldan daha fazla b ehliyeti bulunan.
  • Sağlığı motor kullanmaya el verişi olan.
  • Son 5 sene içinde ehliyetine el konulmayan kişiler.

Dosya Ekleri

• IMG_20251210_223806.jpg
    IMG_20251210_223806.jpg
    139,1 KB · Görüntüleme: 17
Arkadaşlar bundan bir sene önce Ali Yerlikaya yeni bir yönetmelik ile, normalde 50 CC'ye kadar izin verilen b sınıfı ehliyet sahipleri için bazı şartlar konularak bu hakkın 125 CC'ye çıkartıldığını gördüm. Bu konu hakkında bilgisi olan ve yönetmelik halen yürürlükte olup olmadığını bilen varsa yardımcı olursa sevinirim.

• Aranan şartlar 2 yıl ve 2 yıldan daha fazla b ehliyeti bulunan.
  • Sağlığı motor kullanmaya el verişi olan.
  • Son 5 sene içinde ehliyetine el konulmayan kişiler.

B sınıfı ehliyet hiçbir motosiklet kursuna yazılmadan (gerekli tüm şartları karşılıyor) 80CC'lik motosiklet kullanabilir mi?

B sınıfı ehliyet hiçbir motosiklet kursuna yazılmadan (gerekli tüm şartları karşılıyor) 80CC'lik motosiklet kullanabilir mi?
Hayır normal şartlarda b sınıfı ehliyet sadece 50 CC motor gücüne sahip motorları kullanabilir

Kursa yazılıp direksiyon dersi ve direksiyon sınavına giriyorsun. Ehliyete işletmeden kullanabiliyorsun sonra.
Hocam bu zaten A1 kursuna yazılıp sınavına giriyorsun ben ne anladım bu işten:)

Hayır normal şartlarda b sınıfı ehliyet sadece 50 CC motor gücüne sahip motorları kullanabilir

Hocam bu zaten A1 kursuna yazılıp sınavına giriyorsun ben ne anladım bu işten:)

Benim ruhsatta 50CC yazıyor ama ben kit aldım 80'lik yaptım bellide olmuyor seksenlik olduğu çevirmeye çok kez girdim bir şey demediler.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı