B1 ehliyet 16 yaşa mı düştü?

Umutcan344

Femtopat
Daha fazla  
SADECE BİLGİSİ OLANLAR YAZSIN, YANLIŞ YÖNLENDİRMEYİN.

Hocam merhaba, bugün Ehliyet Hocası olan bir kuzenim var ve yeni yasaya göre B1 ehliyetinin 16 yaşa düştüğünü söyledi. Kendisinin çalıştığı kurs tarafındanda kuzenime yeni yasaya göre olan B1 ehliyetinin eğitimi verilmiş. Sadece otomatik araba ehliyeti alabiliyormuşsun. Manuel alamıyormuşsun ve sadece yanında ehliyetli biri olursa sürebiliyormuşsun. Sanırım(bunu sormamıştım kendim size soruyorum) kursa gidiyorsun b1 ehliyeti alırken sana clio tarzı küçük araba sürdürerek ehliyetini veriyorlar ve artık sadece otomatik araba ehliyetin oluyormuş, sadece yanında ehliyetli bir kişi var ise sürebiliyormuşsun.

Evet biliyorum bunu Ehliyet Hocası söyledi ama ben yinede bi size sormak istedim.

Evet, 9 Aralık 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı 18'den 16'ya düşürülmüştür.

Otomatik araba dedikleri ney peki biliyorsun umarım hocam. Citroen Ami, Yuki Amy, Relive BAW1türü elektrikli ve ruhsatta motosiklet diye geçen araçlar. Bu araçlar 5 para etmez teneke. Yolda bunları adam akıllı suremezsin. Şirin görüntüleri var evet katılıyorum ancak 2 yıl bekleyip manuel benzinli lpgli bir araç al aynı fiyatlara. Bu tenekelere niye 400-500 bin veresin adam akıllı araçlar değil.

B1 ehliyet için zaten 16 yetiyordu çok uzun süredir. AMI tarzı küçük araçlar kullanılabiliyor B1 ile. Değişen bir şey yok, olsa zaten bizim medya çoktan yanlış algı oluşturacak şekilde saçma sapan başlıklarla yayınlardı.

Evet, 9 Aralık 2024 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan düzenlemeye göre, M, A1 ve B1 sınıfı ehliyetler için yaş sınırı 18'den 16'ya düşürülmüştür.

İkisi de zaten 16 yaşında alınabiliyordu. Değişen bir şey yok.

Dostum B1 ehliyetiyle normal araba süremezsin atv/ AMI gibi küçük virajda 10 takla atacak arabalar için.

Clio bile süremessin anca şu tipte.
Ben A1 aldım memnunum gene adam akıllı motorlar sürebiliyorsun.

Dosya Ekleri

• 1737321046478.png
    481 KB · Görüntüleme: 33
M, A1, B1 için yaş sınırı zaten 16'ydı. 9 Aralık'ta herhangi bir düzenleme yapılmadı.

Evet zaten 16 idi tekrar değiştirip niye 16 yaptılar bende anlamadım.

Ehliyet hocası söylüyor. Eğitimi almışlar. Sürebiliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…