B150M Bazooka sisteme UEFI Windows kurulur mu?

Mithril5

Megapat
Herkese merhabalar öncelikle. Sormak istediğim birkaç soru var...
  1. UEFI kurulum için SSD'ye de harddisk olayındaki gibi dönüştürme uygulanıyor mu ? Forumda harddisk için MBR'dan GPT'ye dönüştürme işlemi uygulandığını okudum. Bu işlem SSD için de geçerli mi peki ?
  2. Genelde PC'de oyun oynamak için Windows' un hangi işletim sistemini önerirsiniz ?
  3. Anakartım B150M Bazooka. Bu anakartta UEFİ desteği bulunuyor mu kullanan arkadaşlar bilgilendirebilir mi ? Yani bulunuyor diye biliyorum ama emin olmak adına soruyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet, UEFI kurulum yapabilirsin. En güncel olan Windows 10'u kurun.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

1. Sıfır kurulumda herhangi bir dönüştürme gerekmiyor. Bölümleri silip kuracaksınız.
  2. Windows 10 64 Bit Sürüm 1703. Altını kurarsanız zaten destek vermeyiz
  3. B150M Bazooka'nın UEFI desteği var.
Sevgili @Recep Baltaş; şuan SSD' de fiziksel bir sorun meydana geldi ve servis kararını bekliyorum. Servisten gelince doğal olarak işlem görmüş olsa da olmasa da veriler kaybolacak. Bu şekilde de UEFİ kurulum yapabilir miyim? Yoksa UEFİ kurulum ile ilgili videonuzu kaynak olarak mı kullanmam gerek ? Dönüştürme işlemi uygulamam gerekiyor sanırım çünkü ilk kurulumu daha önce yapmıştım. Halihazırda Windows 8,1 kullanıyordum ama SSD sorununu halledince ilk işim Windows 10 kurmak olacak.

SSD servisten geldi ancak fiziksel bir hasardan dolayı tamir etmemişler. Garantisinin bitmesine daha çok var ama artık garantinin ne anlamı var ki bu çözebilmiş değilim... Bu UEFİ Windows 10 kuracağım ama flash bellekle atmak zorundayım. Çünkü driver sürücüm yok. Nasıl yapmam gerek ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…