Oyun hakkında ise, İngilizce konuşabilen herhangi bir insan en azından hikayedeki önemli anahtar noktaları anlayarak rahatça oynayabilir. Ağır bir RPG oyunu oynamıyorsunuz sonuçta.
Eğer böyle bir soru soruyorsanız muhtelemen İngilizce beceri düzeyinizi tam olarak bilmiyorsunuz demektir zira cefr ölçümünde B2 düzeyi İngilizce'yi iş ortamına taşımak ve bu ortamda rahatça kendini ifade edebilmek gibi oldukça üst düzey bir İngilizce konuşma becerisini kapsar. Eğer bu soruyu sorduysanız muhtemelen internetten 5-10 dakikalık hızlı İngilizce testlerini alıp yanlış sonuçlara varmışsınızdır.
Bu tür oyunlarda bizim öğrendiğimizden biraz farklı bir İngilizce kullanılıyor. B1 B2 demek ne kadar doğru olur bilemiyorum. Sallıyorum GTA 5'te kirli bir dil kullanılıyordu. Örnek verirsem Türkçeyi okuyup anlayabilen bir yabancı Türkiye'deki sokak ağzını ne kadar anlayabilir...
Okullar çoğunlukla gramer üzerine yoğunlaşır ve dedikleri seviyede olmuyorsun hiç bir zaman. (Boğaziçi,ODTÜ ve İTÜ hariç)
Şuan da istanbulda iyi denebilcek bir okulda ingilizce hazırlık programı okuyorum ve B1+ seviyesindeyim ama sor bakalım konuşabiliyor muyum? Veya konuşulanları anlıyor muyum? Ha yaz desen veya bir yazıyı oku desen yaparım.
Bu arkadaş muhtemelen internetden test etmiş o yüzden anlayamaz rdr de. Eğer okuldaki seviyesine göreyse yine anlamayaz.