B350 Plus sistemde buzzer RAM hatası veriyor

Daha fazla  
Arkadaşlar aşağıdaki sisteme sahibim. Öncelikle BIOS dahil tüm sürücüler güncel Windows orijinal güncellemeleri alıyorum. RAM olarak G.Skill jipsaw F4-3000C16S-8gvrb model RAM'leri kullanıyorum 2x16 olarak XMP profili kullanıyorum 3000MHz her şey normal ancak sistemin gücünü komple kestiğim zaman bilgisayar buzzer üzerinde RAM hatası veriyor. RAM'in birini söküp sistemi açtıgımda çalışıyor diğer RAM'i takmak için kapattığımda gücü kesmessem 2 RAM ile birlikte bir sonraki güç kesimine kadar çalışıyor. Sorunun sebebi ne olabilir? Ayrıca kullandığım RAM'leri 2020 de aldım sorunu ne zamandır yapıyor hiç dikkatimi çekmedi bir de önceki günlerde aynı model RAM'in 2021 üretimi elimde 3.slota takınca çalışıyor ancak XMP'yi devreye adığımda bilgisayarda herhangi bir sorun yok ancak yeniden başlatma ve kapatıp birkaç saat sonra açarsam sistem boot olmuyor olmayınca tuşundan açıp kaptırsam bu sefer Windows açılıyor RAM'lar 3000MHz çalışıyor ekran siyah XMP devre dışı olunca herhangi bir sorun yok. Technopat Ryzen RAM yükseltme rehberini de uyguladım. Sanal makinelerle uğraştığım için 4. RAM'i alacaktım sorun yaşayınca bu gidişle desteklerse satıp 2x16 alacağım.

• ASUS B350 Prime Plus.
  • R5 3600X.
  • XFX RX590.
  • G.Skill jipsaw F4-3000C16S-8gvrb

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…