Sistemimi 2. el olarak topladım ve dün Windows'a ulaştığımda 16 GB RAM takılı olmasına rağmen 7.93GB kullanılabilir olduğunu fark ettim. RAM slotlarında 2/4, 1/3, 2/3, 3/4 kombinasyonlarını denedim ve sorun düzelmedi fakat 1/4 şeklinde taktığımda ise görüntü vermediğini fark ettim. Bu sefer RAM'leri tek tek takıp denediğimde ise yine görüntü vermediğini fark ettim. Bu sorun biraz canımı sıkmaya başladı. Yardımcı olursanız sevinirim. @Recep Baltaş
Bu sorunun donanımsal hata kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Biz yazılım özelinde ne yaptıysak çözemedik. Kit RAM aldık düzelmedi, anakart değiştirince düzeldi. Memtest86 ile bellekleri test edebilirsin.
Bu sorunun donanımsal hata kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Biz yazılım özelinde ne yaptıysak çözemedik. Kit RAM aldık düzelmedi, anakart değiştirince düzeldi. Memtest86 ile bellekleri test edebilirsin.
Hocam bana da anakart kaynaklı bir sorun geldi Memtest menüsünde RAM'leri okuyor BIOS da aynı şekil fakat fiziksel RAM 8 olarak görünüyor. Dediğinizi yapıp Memtest'e sokuyorum bakalım sonucu paylaşacağım.
Hangi modül ile görüntü vermedi? İkisi de mi tek tek takınca görüntü vermiyor? Yoksa bellei bir slotta mı görüntü vermiyor. Eksik yazmışsın bir şey anlaşılmıyor.
Hangi modül ile görüntü vermedi? İkisi de mi tek tek takınca görüntü vermiyor? Yoksa bellei bir slotta mı görüntü vermiyor. Eksik yazmışsın bir şey anlaşılmıyor.
Anakarta kırık yerlere denk gelecek şekilde pin yerleştirip işlemciyi soğutucu ile bastırdık ve şu an düzeldi. @Yener K. konuyu kapatabilirsiniz yardımlarınız için teşekkürler.