Çözüldü B350F anakarta 3800X takılır mı?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

canmertinyo

Kilopat
Yer
istanbul
Daha fazla  
Kolay gelsin forumu pek etkin kullanmıyorum umarım doğru yere açmışımdır konuyu... Hazırda bir bilgisayarım var özelliklerini yazayım.
Anakartım: ASUS ROG STRIX B350-F GAMING.
PSU: Corsair 650W builder serisi.
Ekran kartım: AMD RX 580 8 GB.

Şimdi bu bilgisayara 3 parça alacağım ana odağım 3 boyutlu çizimler ve iş için lazım, pek anlamıyorum ve komple yeni bilgisayar almak yerine böyle bir yöntem düşündüm yapmadan önce sizlere danışmak istedim. Toplam bütçem 4000TL yardımcı olursanız sevinirim

Alacağım parçalar:
AMD Ryzen 7 3800X.
16 GB DDR4 3000MHz (tam modeli Corsair CMK8GX4M1D3000C16 Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 PC RAM)
Samsung 860 Evo MZ-76E500BW 2.5" 500 GB SATA 3 SSD.

Çözüm
Sağol peki harici bir soğutucu derken mesela ne önerirsin?
Almanıza gerek yok, Wraith Prism yeterli zaten ama bütçe artacağı için öyle yazmıştım.
Şimdi bu bilgisayara 3 parça alacağım ana odağım 3 boyutlu çizimler ve iş için lazım
Soğutucu almak yerine
16 GB DDR4 3000MHz (tam modeli Corsair CMK8GX4M1D3000C16 Vengeance LPX 8 GB 3000MHz DDR4 PC RAM)
3600MHz CL16 RAM tercih etmek daha mantıklı olur. 3200 MHz üzerini hız aşırtma ile destekliyor, uğraşamam diyorsanız da 3200 MHz CL15 RAM tercih etmenizi öneririm.

Zamanın varsa bana anakarta uygun SSD ve bahsettiğin 3600MHz RAM'i falan link olarak atabilir misin N11'den şimdi sipariş vereyim o zaman işlemciyi de artık hafta içi sipariş geçerim.
Var, toplam bütçe nedir peki bu üç parça için?
Bir de @Shimada Sensei hocama soralım, bu anakart ile 3600MHz RAM kullanılabilir mi hocam?
Overclock ile kullanılabileceği kesin gibi ama XMP açarak olur mu tam emin olamadım.
Burada 1000 serisi işlemci için sorulmuş herhalde.

Burada da bir konu var ama biraz daha detaylıca araştırmakta fayda var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı