B350M ve Ryzen 5 1500X Sistem Yükseltme

ruinthas

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar şu anda hazır kurulu olan bir masaüstü PC'ye sahibim fakat bir kaç parçasını güncelleyerek zamanından çok da gerisinden kalmak istemiyorum.

Sistemimde;
MSI B350M PRO-VD PLUS AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI Anakart
AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.5GHz 16MB Önbellek 65W 4 Çekirdek İşlemci
CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Single Ram

Şimdi yukarda bulunan işelmciyi 2600x ile RAM'ide yine aynı modeli alacağım 16 GB olacak yanı toplamda. Fakat anakartıma çok güvenmiyorum açıkçası. 2600X taktığımda her hangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Bu arada ekstra bir soru Ryzen 3000 serisi ne zaman gelecek acaba bir haber var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar şu anda hazır kurulu olan bir masaüstü PC'ye sahibim fakat bir kaç parçasını güncelleyerek zamanından çok da gerisinden kalmak istemiyorum.

Sistemimde;
MSI B350M PRO-VD PLUS AMD Çipset Soket AM4 DDR4 3200MHz(OC) VGA DVI Anakart
AMD Ryzen 5 1500X Soket AM4 3.5GHz 16MB Önbellek 65W 4 Çekirdek İşlemci
CORSAIR 8GB Vengeance Kırmızı DDR4 2400MHz CL14 Single Ram

Şimdi yukarda bulunan işelmciyi 2600x ile RAM'ide yine aynı modeli alacağım 16 GB olacak yanı toplamda. Fakat anakartıma çok güvenmiyorum açıkçası. 2600X taktığımda her hangi bir sorunla karşılaşır mıyım?

Bu arada ekstra bir soru Ryzen 3000 serisi ne zaman gelecek acaba bir haber var mı?

O anakart yerine MSI A320M PRO GAMING anakartı almanı tavsiye ederim aldığında bir sıkıntı çıkmayacak soketler uyuyor ise iki anakartta'da sorun yaşamazsın fakat benim yazdığım anakart emin ol istediğin anakarttan daha iyi bir anakart hem söylediğine göre istediğin karta güvenin'de pek az bu yüzden benim tavsiyem daha fazla güvenebileceğin bir kart olan MSI A320M PRO GAMING'i alman yönünde hem önerdiğim kartı ben'de kullanıyorum ve çok memnunum henüz ucuzken önerdiğim kartı alman senin için daha iyi olacaktır.

Temmuz ayında gelecek diyorlar beklemeni öneririm yeni işlemciler daha iyi olacak o zaman alırsın şimdilik para biriktir.

O anakart yerine MSI A320M PRO GAMING anakartı almanı tavsiye ederim aldığında bir sıkıntı çıkmayacak soketler uyuyor ise iki anakartta'da sorun yaşamazsın fakat benim yazdığım anakart emin ol istediğin anakarttan daha iyi bir anakart hem söylediğine göre istediğin karta güvenin'de pek az bu yüzden benim tavsiyem daha fazla güvenebileceğin bir kart olan MSI A320M PRO GAMING'i alman yönünde hem önerdiğim kartı ben'de kullanıyorum ve çok memnunum henüz ucuzken önerdiğim kartı alman senin için daha iyi olacaktır.
Yok yanlış anlamışsın galiba. MSI B350M PRO-VD PLUS ana kartı şu anda bende var zaten. Ryzen 1500X kullanıyorum fakat Ryzen 2600X ile yükseltmek istiyorum da sorun çıkar mı diye merak ettim.
Temmuz ayında gelecek diyorlar beklemeni öneririm yeni işlemciler daha iyi olacak o zaman alırsın şimdilik para biriktir.
Temmuz'da gerçekten çıkacaksa Ryzen 2600X almama gerek yok şu anda.

Son düzenleyen: Moderatör:
yok yalnış anlamışsın galiba. MSI B350M PRO-VD PLUS ana kartı şu anda bende var zaten ryzen 1500x kullanıyorum fakat ryzen 2600x ile yükseltmek istiyorumda sorun çıkarmı diye merak ettim.

Temmuzda gerçekten çıkacaksa ryzen 2600x almama gerek yok şu anda

Çok özür dilerim yanlış anlamışım 😊
Cevabınızı şimdi vereyim o zaman hiç bir sıkıntı çıkmaz 2600x'i rahatlıkla takıp kullanabilirsin fakat siz belli ki yeni çıkacak işlemciyi bekliyorsunuz eğer ki yeni işlemci çıkar ise soketi anakartınıza uysun yeter onu rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Tekrardan özür diliyorum.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı