B450 anakart 32 GB RAM vs B550 anakart 16 GB RAM

Makaleler
8
Daha fazla  
Açıkçası anakart benim kırmızı çizgim. En kaliteli parçam olarak hep anakartım ve güç kaynağım olsun isterim. İşlemci olarak R5 5600 düşünüyorum, bütçeme göre 16 GB RAM ve B550 veya B450 ve 32 GB RAM alabiliyorum. Sizce tercihimi hangi ikiliden yana kullanmalıyım? Şu anlık PCI-e 4.0 düşüncem yok ama ileride olabilir, çünkü uzun ömürlü düşünüyorum. AM5 için asla bütçe çıkamam. Düşündüğüm RAM, Corsair'in Vengeance 2x16 GB modeli.

(ASRock gibi markalar düşünmem ve tercihen soğutma bloğu olmasını isterim çünkü kaliteli bir soğutucum var.)

AM4'ten artık uzun ömürlülük bekleme çünkü ölü soket alacaksan 1 kere al sonra AM5'e geç ben olsam S2H alıp 32 GB RAM tercih ederim kendi anakartımda S2H'ın bir benzeri sistemdeki tüm parçaları değiştirdim sadece anakartla SSD değiştirmedim sonuç olarak AM4 bir anakart yani.

Ekran kartı olarak ne düşünüyorsunuz? 6000 serisi bazı kartlar PCI-e 3.0'da sıkıntı yaşayabiliyor.
Yakın zamanda ekran kartı almayı düşünmüyorum. Canım, ciğerim GTX1050'm var ama oyun oynamıyorum birkaç aydır. Oynasam da high-end oyunlar oynamıyorum.
Ben de buna daha yakınım. Ama en az 4 senelik rahat ömrü var işlemcinin. Bu yüzden 4-5 yıl içinde hiç sorun yaşamadan kullanmak istiyorum. Ayrıca mosfetler nasıl attığım modelde? Ben az buluyorum OC için.

Daha önce çift m-SATA slotlu H87 anakart kullanıyordum ve bozulunca piyasada LGA 1150 pin için sadece giriş segment anakart bulabilmem sebebi ile H81'e geçmek zorunda kalmıştı. O yüzden üst segment anakarta iş gereği icap duyulmuyorsa fiyat performans oranı yüksek ve uygun bütçeli anakartı tercih etmek en mantıklısı.

Kullanacağın işlemciye bağlı orta seviye Ryzen işlemcin varsa S2H bile fazlasıyla işini görür.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…