MSI olanla aldıysanız bence keşke S2H ile alsaydınız Daha güçlü ve uygun fiyatlı bir anakart. Ben artık satın aldım uğraşamam derseniz iptal etmeyin. İleride 3800X gibi anakart zorlayan işlemci takma planınız yoksa pratikte çok farkları yok.
3600 ile yıllarca kullanırsınız orada bir sorun yok. Sadece ileride 105W TDP değeri olan 3800X 3900X gibi işlemciler takarsanız anakart sorun çıkarabilir. Böyle bir planınız yoksa iptal etmeye gerek yok.
3600 ile yıllarca kullanırsınız orada bir sorun yok. Sadece ileride 105W TDP değeri olan 3800X 3900X gibi işlemciler takarsanız anakart sorun çıkarabilir. Böyle bir planınız yoksa iptal etmeye gerek yok.
105W TDP işlemcilerle beraber (Genelde 2700X) hazır sistemlere konan bir anakart kendisi. Böyle bir sorun olsa bu sistemler yapılmazdı ya da sorun yaşayanlar olurdu diye düşünüyorum.
Dediğim gibi böyle bir planınız yoksa iptal etmek falan uzun sürebilir. Şuanki hali de gayet iyi.
105W TDP işlemcilerle beraber (Genelde 2700X) hazır sistemlere konan bir anakart kendisi. Böyle bir sorun olsa bu sistemler yapılmazdı ya da sorun yaşayanlar olurdu diye düşünüyorum.
Dediğim gibi böyle bir planınız yoksa iptal etmek falan uzun sürebilir. Şuanki hali de gayet iyi.
Var hocam ilerde sistem yetmezse işlemci değiştiririm kaldırmaz mı ?
S2H de kaldırmaz dersen iptal etmeye gerek yok ilerde işlemci + anakart değiştiririm zaten şimdi daha pahalı bir anakart alamazdım o bendeki anakart OC kaldırır mı?
Toplu sistem kanka edemem sadece onu ama anlamam ben bios dan falan ben koycam oynucam ilerde işlemci takarım olmazsa değiştiririm. Ama değiştirecek kadar fark yok beğenmeyen insan bile gördüm o Anakartı gerek yok bence
Var hocam ilerde sistem yetmezse işlemci değiştiririm kaldırmaz mı ?
S2H de kaldırmaz dersen iptal etmeye gerek yok ilerde işlemci + anakart değiştiririm zaten şimdi daha pahalı bir anakart alamazdım o bendeki anakart OC kaldırır mı?
OC tavsiye etmem ama düşük miktarlarda OC yapabilirsiniz. Tabi stok soğutucu ile değil
MSI anakartın soğutucu konulmayan yerlerine küçük metal bloklar koyarsanız MSI olan da 3800X gibi işlemcileri besleyebilir gibi geliyor. İki anakart için ortak söyleyebileceğim tek şey 105W TDP olan bu işlemciler bu anakartlarda OC olmaz. Çünkü işlemci stok haldeyken bile anakart ciddi yük altına girer.